Bakan Varank, Osmaniye Fistigi Müzesi'nin Açilisini Yapti

Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, Osmaniye Fistigi Müzesi’nin açilisi gerçeklestirdi. Kurdele kesimi öncesi yaptigi konusmasinda Osmaniye’ye fistigin baskent olarak nitelendiren Bakan Varank, müzeyle birlikte sehre yeni bir hareket kazandirildigini söyledi.

Bakan Varank, Osmaniye Fistigi Müzesi'nin Açilisini Yapti
Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, Il Genel Meclisi tarafindan projesi hazirlanan ve Dogu Akdeniz Kalkinma Ajansi tarafindan (DOGAKA) finanse edilen Osmaniye Fistigi Müzesi’nin açilisi gerçeklestirdi. Yer fistiginin ekiminden tüketimine kadar olan sürecin bal mumu heykelleri, görsel sunumlar ve fotograflarla anlatildigi müzenin açilisinda konusan Bakan Varank, Osmaniye’yi fistigin baskenti olarak nitelendirdi.

Müzeyle birlikte sehre yeni bir hareket kazandirildigini ifade eden Bakan Varank, “Osmaniye fistigin baskenti olarak bilenen bir sehir. Bu manada fistigin daha güzel tanitimi ve sehirde simge olmasiyla ilgili yeni bir eser kazandirmak amaciyla bu fistik müzesini valiligimizle beraber insa ettik. Bundan sonra Osmaniye’ye gelen her vatandasimiz ve her bir turist burayi gezerek fistik hakkinda bilgi alacak. Bu manada da sehre yenir hareketlenme kazandirmis oluyoruz” diye konustu.

Kurdele kesimin ardindan müzeyi gezen Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, Osmaniye Valisi Erdinç Yilmaz ve Il Genel Meclis Baskani Mehmet Ali Gizlice’den müze hakkinda bilgiler aldi.
Kaynak: İHA