U17 Erkekler Grekoromen Türkiye Güres Sampiyonasi Amasya'da Basladi

U17 Erkekler Grekoromen Türkiye Güres Sampiyonasi Amasya’da basladi. Büyük heyecana sahne olan açilis müsabakalarinda genç güresçiler sampiyonluk için ter döktü.

U17 Erkekler Grekoromen Türkiye Güres Sampiyonasi Amasya'da Basladi
Amasya Spor Salonu’nda gerçeklestirilen sampiyonanin açilisinda konusan Amasya Valisi Mustafa Masatli, yaklasik bin sporcunun katilimiyla düzenlenen sampiyonaya ev sahipligi yapmalarina katki sunanlara tesekkür etti. Türklerin ata sporu olan güresin desteklenmesi gerektigini belirten Vali Mustafa Masatli, Olimpiyat, Dünya ve Avrupa sampiyonu güresçilerin bu minderlerden yetistigini söyledi.



Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in liderliginde sporun gelisimi için tesislerin yapildigini ve yapilmaya devam edildigine deginen Mustafa Masatli, "Bizler kapali spor salonlarina bile zamaninda pek giremiyorduk. Çünkü yoktu. Ama simdi çok sükür spor yapmak isteyen ne kadar, hangi yas grubunda olursa olsun, gerek sporcumuz, gerekse spora gönül veren insanlarimiz olsun gelip bu tesislerimizden yararlaniyorlar” diye konustu.

28 Mart’ta sona erecek sampiyonanin açilis müsabakalarini çok sayida sporseverin yani sira Amasya Belediye Baskan Vekili Özcan Gür ve AK Parti Il Baskani Ekrem Toto da izledi.
Kaynak: İHA