Dedesinin Otomobiliyle Polisten Kaçarken Kaza Yapinca Olay Yerinden Kaçti

Karaman’da dedesinin otomobilini izinsiz alarak arkadaslariyla gezintiye çikan 16 yasindaki genç, polisin ‘dur’ ihtarina uymayip kaçinca baska bir otomobile çarparak durabildi. Kazadan sonra sürücü ve 3 arkadasi yaya olarak kaçti.

Dedesinin Otomobiliyle Polisten Kaçarken Kaza Yapinca Olay Yerinden Kaçti
Olay, Çeltek Mahallesi Behçet Kemal Çaglar Caddesi üzerinde yasandi. Iddiaya göre, 16 yasindaki A.K., dedesi S.B.’nin 70 FZ 674 plakali otomobilini önceki gece evin önünde park halindeyken habersizce aldi. Bir süre sonra otomobilinin yerinde olmadigini fark eden dede S.B., polis merkezine giderek aracinin torunu tarafindan izinsiz olarak götürüldügü sikâyetinde bulundu. Kayitlara çalinti olarak girilen otomobilin sehir merkezine giris yaptiginin tespit edilmesi üzerine polis ekipleri, otomobilin pesine düstü.

Otogar girisinde ’dur’ ihtarina uymayan otomobille polis arasinda kovalamaca basladi.

Yasanan kovalamacada A.K.’nin kullandigi otomobil, Çeltek Mahallesi Behçet Kemal Çaglar Caddesi üzerinde ayni istikamette seyreden A.T.’nin kullandigi 06 ZZG 19 plakali otomobil ile trafik levhasina çarparak durdu. Kaza sonrasi A.K. ve araçtaki 3 arkadasi, yaya olarak sokak aralarina kaçarak izlerini kaybettirdi. Çarptiklari otomobilin sürücüsü A.T. ile yaninda bulunan esi ise kazadan yara almadan kurtuldu.

Yasananlari anlatan otomobil sürücüsü A.T., “Ben otomobilimle ilerlerken polisin siren sesini duydum. Sol seridi bos birakmak için yolun sagina yanasirken, arkadan gelip benim aracima çarptilar. Zaten hepsi araçtan indikleri gibi saga sola kaçistilar" dedi.

Polis, kaçan A.K. ile arkadaslarini yakalamak için çalisma baslatirken, olay yeri inceleme ekibi de araçta parmak izi çalismasi yapti. Yapilan incelemenin ardindan otomobil, çekici ile bulundugu yerden kaldirilarak otoparka götürüldü.
Kaynak: İHA