Burdur'da Kalifiye Eleman Için Mesleki Egitim Merkezi Programi Baslatildi

Burdur ve ilçelerinde bulunan meslek liseleri bünyesinde Mesleki Egitim Merkezi Programi baslatildi. Il Milli Egitim Müdürü Erdem Kaya esnaflari ziyaret edip bilgilendirme yapti.

Burdur'da Kalifiye Eleman Için Mesleki Egitim Merkezi Programi Baslatildi
Burdur il merkezinde ve ilçelerde bulunan meslek liseleri bünyesinde Mesleki Egitim Merkezi Programi baslatildi. Meslek liseleri bünyesinde açilan Mesleki Egitim Merkezlerini tanitmak amaciyla Burdur Il Milli Egitim Müdürlügü koordinesinde çalisma da baslatildi. Il Milli Egitim Müdürü Erdem Kaya, Mesleki Egitimden Sorumlu Il Milli Egitim Müdürlügü yöneticileri ve bünyesinde MESEM programi uygulanan okul idarecilerinin katilimi ile isyerlerini ziyaret ederek, Mesleki Egitim Merkezleri hakkinda esnafa bilgi verdi.

Il Milli Egitim Müdürü Erdem Kaya, “Bizim alanda çalisacak, meslegini çok iyi yapabilen insan gücüne ihtiyacimiz var. Bizlerin asil amaci gençlerimize meslek ögreterek, onlari istihdama kazandirmaktir. Ilimizde hem is gücüne katilim hem de sektörün bekledigi nitelikteki insan yetistirmek amaciyla faaliyet gösteren iki Mesleki Egitim Merkezi’ne ek olarak mesleki ve teknik okullarin bünyesinde 18 Mesleki Egitim Merkezi programi açildi. Mevcut mesleki ve teknik ortaögretim okullarimizin bünyesinde uygulanmaya baslanan Mesleki Egitim Merkezi Programi, sosyal ve ekonomik sektörler ile is birligi içinde çalisan, mesleki açidan yeterli, üretken, ekonomiye deger katan is gücü yetistirmemizi saglayacaktir. Tanitimlarimiz ve çalismalarimiz hizla devam etmektedir. Ilimizde mesleki ve teknik egitimin gelismesi adina çalisan paydaslarimiza, idareci ve ögretmenlerimize tesekkür ediyor, çalismalarinda basarilar diliyoruz" dedi.

Uygulanmakta olan Mesleki Egitim Merkezi Programi ile 34 alan, 184 meslek dali, il merkezi ve tüm ilçelerdeki meslek liselerinde açilan mesleki egitim merkezlerinde yas siniri olmaksizin ortaokul mezunlari egitim alabilecek. Haftada 1 gün okulda teorik egitim, 4 gün isletmede beceri egitimi verilecek. 4 yillik egitimin sonunda meslek lisesi diplomasi verilecek. Egitim sürecinde 9, 10, 11. sinif ögrencilerine asgari ücretin yüzde 30’u (1276 TL), 12. sinif ögrencilerine asgari ücretin yüzde 50’si (2126 TL) oraninda maas verilecek. Is kazasi, meslek hastaligi, hastalik sigortasi devlet tarafindan yapilacak. Mesleki Egitim Merkezi programiyla diplomasini alanlar is bulma kolayligi ve kendi is yerini açma imkani elde edecek.
Kaynak: İHA