Bitlis'te Karla Mücadelede Çalismalari Tüm Hiziyla Devam Ediyor

BITLIS – Bitlis Il Özel Idaresi ekipleri, bölgenin zorlu sartlarina ragmen köylerde vatandaslarin magdur olmamasi için karla mücadele çalismalarina araliksiz devam ediyor.

Bitlis'te Karla Mücadelede Çalismalari Tüm Hiziyla Devam Ediyor
Mart ayinda Bitlis merkeze toplam yagan kar miktari yaklasik 4,5 metre olurken, ekipler çig tehlikesine ragmen çalismalarini yürütüyor. Il Özel Idaresi ekipleri, köylerde ulasimin kesintisiz saglanmasi için 7/24 esasina göre çalismalarini sürdürüyor.

Merkeze bagli Tabanözü köyü yolunda devam eden çalismalari inceleyen Il Özel Idaresi Genel Sekreter Yardimcisi Hamdullah Geylani, karla mücadele ekipleriyle 7 gün 24 saat sahada olduklarini söyledi.

Geylani, “Bitlis merkeze bagli Tabanözü köyündeyiz. Görüldügü üzere bu köyümüz yogun kar yagisi alan bir yer. 350 köy ve 293 mezrada karla mücadele çalismasi sürdürmekteyiz. Bitlis Il Özel Idaresi olarak 2 bin 500 kilometre olan yol agimizda bugüne kadar 24 bin kilometrelik bir yol açma çalismamiz oldu. Arazimiz ve kosullarimiz zor. Bu zor kosullarda vatandaslarimizin yogun kar yagisindan etkilenmemesi için 75 personel ve 55 is makinesiyle karla mücadele çalismamizi araliksiz sürdürmekteyiz. Dün itibariyle 301 köy yolumuz ulasima kapali durumdaydi. Bugün ulasima kapali olan köy sayimiz ise 61’dir. Içinde bulundugumuz Mart ayinda yagan karin miktari 4,5 metredir. Bütün bir kis boyunca da bu rakam yaklasik 10 metre civarindadir. Kapali olan köy yollarimizi açmak için 24 saat esasina göre devam etmektedir” dedi.

Kaynak: İHA