Bip Genel Müdürü Gökhan Yüksektepe Oldu

Iletisim ve yasam platformu BiP’in Genel Müdürü Gökhan Yüksektepe oldu. Platformun mevcut durumu ve gelecek vizyonuyla ilgili açiklamalarda bulunan Yüksektepe, küresel çapta yasanan gelismelerle yerli teknolojilerin artan önemine degindi.

Bip Genel Müdürü Gökhan Yüksektepe Oldu


Kullanici talepleri dogrultusunda, Türk mühendisleri tarafindan gelistirilen yerli iletisim platformu BiP’in Genel Müdürlügüne Gökhan Yüksektepe atandi. BiP hakkinda açiklamalarda bulunan Yüksektepe, platformun mevcut durumu ve gelecek planlarini degerlendirdi. Gökhan Yüksektepe degerlendirmesinde, siber güvenlik odaginda kisisel verilerin korunmasina yönelik çalismalarin önemine dikkat çekti.

“Teknolojide yerliligin kritik önemine bir kez daha tanik olduk”

Günümüzde kesintisiz ve güvenli iletisimin son derece önem tasidigina deginen BiP Genel Müdürü Gökhan Yüksektepe, sunlari söyledi: “Son zamanlarda dünya genelinde yasanan gelismeler ve buna paralel küresel uygulamalardaki kesintiler, teknolojide yerliligin kritik önemine yeniden tanik olmamizi sagladi. Bugün teknoloji ihracatinda güçlü ülkeler, artik kriz süreçlerinde ihraç ettikleri teknolojiler, ürün ve hizmetler üzerinden ülkelere yaptirimlar uygulayabiliyor, bu sebeple yerli ürün ve teknolojilerin gelistirilmesi hem iletisim ve teknoloji faaliyetlerin sürekliligini saglamak hem de güvenlik açisindan stratejik önem arz ediyor. Bu anlamda platformun, yerel uygulamalarin degerinin arttigi bir dönemde ülke sinirlarimiz içinde gelistirilmesi ve tüm kullanici verilerinin Türkiye sinirlari içindeki yüksek güvenlikli veri merkezlerinde titizlikle korunmasi, ülkemiz için stratejik bir deger olusturuyor. Bunun yani sira Hindistan, Pakistan, Malezya, Banglades ve Endonezya basta olmak üzere toplam 192 ülkede 90 milyonu askin indirilme sayisina ulasan ve globalde 4,5 kat büyüyen platformumuzun uluslararasi alandaki basarisi da güvenli bir platform oldugunu ortaya koyuyor. 33 ülkede 7 operatörle yaptigimiz küresel anlasmalarla birlikte 2022’de platformumuzun daha fazla kullaniciya ulastirmak için yogun çaba gösterecegiz. Standart mobil uygulama anlayisinin ötesinde insanlarin birçok ihtiyacini karsilayabildikleri bir yasam platformu olarak konumlandirdigimiz BiP, milyonlara kesintisiz ve güvenli iletisim deneyimi sunmaya ve gelismeye devam edecek.”

Kapsayici iletisim deneyimi için tüm operatör kullanicilarina açik

Yapilan açiklamaya göre, Türkiye’de operatör fark etmeksizin internet kotasini harcamadan herkesin rahatlikla kullanabildigi platform, sundugu birçok özellikle dikkat çekiyor. BiP’teki ‘Durum’ özelligiyle kullanicilar, Durum menüsüne tiklayarak video veya fotograflarini durum olarak paylasabiliyor. ‘Grup Tasima’ özelligi sayesinde daha önceki mesajlasma uygulamasinda kalan gruplar ve sohbet geçmisleri kolayca platforma aktarilabiliyor. Ayrica platformda 15 kisiye kadar HD kalitesinde sesli ve grup görüntülü görüsmenin yani sira HD fotograf paylasim seçenegi de bulunuyor. Platformun içinde bulunan Acil Durum Butonu, deprem ve diger dogal afet durumlarinda hizli, kolay ve kesintisiz iletisim kurulabilmesine yardimci oluyor. Ihtiyaç halinde uygulama içindeki butona basan kullanicilar, önceden belirledikleri kisilere tek tusla yardima ihtiyaçlari olup olmadigi bilgisini konumlariyla birlikte gönderebiliyor. Platformun ‘Kaybolan Mesaj’ özelligi sayesinde ise gönderilen mesajlar, seçilen süre boyunca sohbet ekraninda görünüyor ve süre sonunda otomatik olarak siliniyor. ‘Anlik Çeviri’ özelligi mesajlasma sirasinda 106 farkli dilde sohbet etmeye imkan taniyor. BiP’in kullanici verileri, Türkiye’deki yüksek güvenlikli veri merkezlerinde korunuyor.
Kaynak: İHA