Batman Üniversitesi Ögrencileri Sivas Ankara Ve Çanakkale'yi Gezdi

Batman Üniversitesi ögrencileri ile yakindan iliskiler kurmaya özen gösteren Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Idris Demir, belediye destegiyle 18 Mart Sehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 107. yili etkinlikleri nedeniyle düzenlenen ve aralarinda Afrika ülkelerinden misafir ögrencilerin de oldugu basarili ögrencileri Yunus Emre Enstitüsü Baskan Yardimcisi Dr. Kutalmis Yalçin ile birlikte Çanakkale’ye ugurladi.

Batman Üniversitesi Ögrencileri Sivas Ankara Ve Çanakkale'yi Gezdi
Ögrencileri ugurlayan Rektör Demir, Çanakkale’nin manevi ruhunu anlamalari ve manevi degerleri anlayarak dönmeleri tavsiyesinde bulundu. Ögrenciler ilk olarak Sivas Valisi Salih Ayhan’i ziyaret etti. Ögrencilerle sohbet eden Vali Ayhan, Prof. Dr Idris Demir’e ögrencilere ufuk kazandiran bu ziyarete vesile oldugu için tesekkür etti. Makam ziyaretinin ardindan Cumhuriyetin temellerinin atildigi Sivas Kongre binasini gezen ögrenciler, Sivas’ta Selçuklu, Osmanli ve Cumhuriyet dönemi eserlerinin bulundugu kent meydaninda Çifte Minareli, Gök ve Buruciye Medreseleri, Divrigi Ulu Camii, Tas Han, Kesik Köprü ve Sivas Kongresinin yapildigi Atatürk ve Kongre Müzesini ziyaret etti.

Sivas ziyaretinin ardindan Ankara’ya giden ögrenciler, Millet Camisini ziyaret ederek 15 Temmuz Darbe Girisiminin yasandigi yerleri yakindan görme firsati buldu. Bürokrasiyi yakindan tanima ile tarih ve kültürel ziyaretlerde Ankara’da bulunan ögrenciler, Anitkabir’i ziyaret etti, ziyaretin ardindan Cumhurbaskanligi Külliyesinde Sehitler Abidesini gezdi.

Ziyaretlerde Türkiye’nin en büyük, dünyanin ise essiz kütüphanelerinden olan Millet Kütüphanesini ve ardindan TBMM’yi gezen ögrenciler, Ankara programinin ardindan Bursa’ya geçerek Ulu Camii, Osman Gazi ve Orhan Gazi’nin türbelerini ziyaret etti, Topkale’den Bursa’yi izleyen ve daha sonra Çanakkale’ye geçen ögrenciler, burada Nusret Mayin Gemisi, Truva ve Aynali Çarsi’yi dolasti. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan açilisi gerçeklestirilen 1915 Çanakkale Köprüsü’nden Gelibolu Yarimadasina geçen ögrenciler Seyit Onbasi, Sahindere Sehitligi, 57. Alay, Conkbayiri’nin da aralarinda oldugu sehitlikleri ziyaret etti.

Gelibolu Alan Baskanligi’nin misafiri olarak Simülasyon Merkezinde Çanakkale Savaslarini izleyen ögrenciler, tarihi iliklerine kadar hissettiklerini belirterek bu manevi ruhun yasanmasina vesile olan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Idris Demir’e tesekkür etti. Tarihin bu önemli yerlerini görmek ve ecdadin izinden giden bireyler olmak adina bu ziyaretin çok faydali oldugunu belirten ögrenciler, cani pahasina vatan savunmasinda ön siralarda yer alan sehitlerin biraktigi topraklara sahip çikacaklarini belirtti.

Ziyaret ile ilgili açiklamalarda bulunan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Idris Demir, ögrencilere yönelik yapilan tüm etkinlikleri çok önemsediklerini söyledi.

Ögrencilerin milli ve manevi degerleri yasamasi için yapilacak tüm çalismalara destek verilecegini kaydeden Rektör Demir, Çanakkale bilincinin ve manevi ruhunun yasatilmasi için bu gezi, ziyaret ve etkinliklerin devam edecegini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA