Saglik Hizmeti Tek Dokunusta Kapida

Burdur’da yeni hayata giren proje ile kimsesiz yaslilar tek dügme ile saglik hizmetlerine ulasabilecek.

Saglik Hizmeti Tek Dokunusta Kapida
Burdur Valiliginde “Saglikli Çinarlar Evi” saglikli çinarlar evi projesini sunmak için tanitim toplantisi yapildi. Toplantiya Vali Ali Arslantas ve il protokolü katildi.

Proje ile ilgili protokole tanitim filmi izletildi.

Saglikli Çinarlar Evi projesi kapsaminda kimsesiz yaslilarin evlerine acil çagri cihazi yerlestiriliyor ve acil durumlarda kisiler sadece cihaz üzerindeki dügmeye dokunarak çagri birakabiliyor. Ayni zamanda felçli hastalar için de cihazin kolye seklinde tasarlanan aparatlari kullanilarak ayni hizmet alinabiliyor.

Projenin çikis fikri hakkinda konusan Burdur Il Saglik Müdürü Sirri Senbayram “Projeyi tasarlarken sunlari düsündük; Yalniz yasayan, ekonomik olarak durumu iyi olmayan 65 yas üzeri bireylerin nelere ihtiyaci olabilir. Öncelikle bu kisilerin dertlerini anlatacaklari ve teselli bulacaklari bir mekanizma kurmak istedik ve bir çagri merkezi olusturduk. Buradaki arkadaslarimiza ,, yaslilarimiz arayip dertlerini anlatabiliyorlar veya sohbet edebiliyorlar. Sadece onlarin aramasini beklemiyoruz, belli periyotlarla biz de arayip hallerini hatirlarini soruyoruz. Bunun disinda bu kisilerin saglikla ilgili ihtiyaçlarinin giderilmesinde de köprü görevi görüyoruz” seklinde konustu.

Projeyle ilgili Vali Arslantas “Basta devlet hastanemiz , hastanemizin bir bölümünü bu projemiz için ayirdik, ve diger emegi geçen kurumlarimiza tesekkür ediyorum. Çocuklar yasam mücadelesine girdiginde geride anne babalar kaliyor. Anne babalar çocugun nazarinda daima güçlüdür. Ihtiyaçlari olmaz, o, ihtiyaçlari karsilayandir. Ama gerçek çok da öyle degil. Bu kisilere, kendi çocuklarinin gösterdikleri ilgiden çok daha fazlasini gösteren ekibimize de tesekkür ediyorum” ifadelerini kulandi.
Kaynak: İHA