Op. Dr. Özgür Aglamis Açiklamasi 'Dogum Sonrasi Estetigi Için 6 Ay Beklemek Sart'

Kadin Hastaliklari ve Dogum Uzmani Op. Dr. Özgür Aglamis, gebelik ve dogum süreçlerinin kadin vücudunda deformasyonlara yol açtigini, ancak “dogum sonrasi estetigi” ile anneyi eski görüntüsüne kavusturmanin mümkün oldugunu söyledi.

Op. Dr. Özgür Aglamis Açiklamasi 'Dogum Sonrasi Estetigi Için 6 Ay Beklemek Sart'
Dogum sonrasi estetigine son yillarda ilginin arttigini dile getiren Kadin Hastaliklari ve Dogum Uzmani Op. Dr. Özgür Aglamis, ’’Dogum sonrasi estetigi son zamanlarin trend uygulamasi. Amerika’da çok uzun yillardir yapiliyor. Ülkemizde ise son 5 yildir ilgi inanilmaz derecede artmis durumda. Çünkü artik insanlar daha bilinçli. Günümüzde internet araciligiyla bilgiye daha kolay ulasabilen kadinlar, böyle bir estetik alaninin da oldugunu kesfetti. Önceleri birçok hanimefendi dogumdan sonraki sikayetlerinin çözümsüz oldugunu düsünüyor, yasadiklarini gizliyor, utaniyor, bundan dolayi yetersiz kaldigini düsünüyor ve özgüven kayiplari yasiyordu. Artik eski formlarina kavusmalarinin mümkün oldugunu biliyor ve dogum sonrasi meydana gelen deformasyonlari düzeltmek için cerrahlarin kapisini çaliyorlar’ dedi.



Konforlu bir ameliyat

Estetik ameliyatlar için dogumdan sonra en az 6 ay beklemek gerektigini belirten Op. Dr. Özgür Aglamis, “Dogum sonrasi estetigi, kisa süreli operasyonlari kapsiyor. Hatta çogu ameliyatta ayni gün taburcu olmak bile mümkün. Dolayisiyla annenin bebek bakimini da aksatmayan bir süreç” dedi.

Dr. Aglamis, dogum sonrasi estetiginin ardindan süreç ile ilgili ise “Dikisler kendiliginden eridigi için sonrasinda yeniden hastaneye gitmeye gerek duyulmuyor. Sadece bir defa doktor kontrolü yapilmasi yeterli görülüyor. Genel olarak konforlu bir ameliyat’’ seklinde konustu.



Özgüveni yerine getiriyor

Gebelik ve dogum süreçlerinin yol açtigi deformasyonun kadinin psikolojisini olumsuz yönde etkiledigine deginen Op. Dr. Özgür Aglamis, sözlerini söyle sürdürdü:

“Dogumdan sonra vücutta meydana gelen degisiklikler, ruhsal degisikliklere de yol açiyor. Çogu kadin hastam ‘Kendimi yetersiz hissediyorum’, ‘Özgüvensiz hissediyorum’, ‘Eksik oldugumu düsünüyorum’ diyor. Dolayisiyla bu ameliyatlar sadece bozulan sekli düzeltmekle kalmiyor, ayni zamanda kadinlarin özgüvenini de yerine getiriyor.”
Kaynak: İHA