Batman'da Kar Kalinligi 2 Metreyi Asti, Yol Açma Çalismalari Güçlükle Yürütülüyor

Batman’da yogun yagisin ardindan kar kalinliginin iki metreyi buldugu Sason ile Kozluk ilçelerinde Il Özel Idaresine bagli santiye ekipleri, yollari açmak için yogun çaba gösteriyor.

Batman'da Kar Kalinligi 2 Metreyi Asti, Yol Açma Çalismalari Güçlükle Yürütülüyor
Ekiplerin koordineli yogun çalismalari sonucu köy yollarinin sürekli açik tutulmaya çalisildigi 3 bin rakimli Mereto Dagi eteklerinde bulunan Sason ile Kozluk ilçelerinde, bir haftada 170 yerlesim yeri yolu temizlenerek ulasima açildi. Sason ilçesinde bazi yerlerde kar kalinliginin kepçelerin boyunu astigini belirten Sason santiye ekibi sefi Mehmet Salih Yildiz, “Kar yagisi devam ediyor. Gördügünüz gibi çalismalari yogun kar yagisi ve tipi nedeniyle güçlükle yürütüyoruz. Bütün köy ve mezraa yollari kapanmisti. Ancak çalismalarimiz devam ediyor. Allah’in izniyle tüm yerlesim yerlerindeki yollari en kisa zamanda temizleyerek ulasima açacagiz” dedi.



“Kepçeler bile yolu açmakta zorlaniyor”

Köy yolunda kar kalinligin 2 metreyi astigini belirten vatandas Cuma Agaya, “Bu yasima kadar geldim bu kadar kar yagisi görmedim. Sason ilçesine bagli Dagçati köy yolunda temizleme çalismalari yürütülüyor. Kepçe yolun üzerinde çalisiyor, ama kepçe bile açmakta zorlaniyor” diye konustu.

Yogun geçen yagislarin ardindan Sason, Kozluk ve Gercüs ilçelerine bagli 170 köy yolunu temizleyen ekipler, kapali kalan 50 civarindaki yerlesim yerleri yolunu açma çalismalarina devam ediyor.
Kaynak: İHA