''Köyümde Yasamak Için Bir Sürü Nedenim Var' Projesi Için Protokol Imza Töreni Yapildi

Tarim ve Orman Bakanligi ile Ziraat Bankasi isbirliginde, Küçükbas hayvanciligi desteklemek amaciyla hayata geçirilen ’’Köyümde Yasamak Için Bir Sürü Nedenim Var Projesi’’ kapsaminda Ardahan’da Vali Hüseyin Öner’in katilimiyla, Valilik, Tarim ve Orman Müdürlügü ve Ziraat Bankasi arasinda protokol imzalandi.

''Köyümde Yasamak Için Bir Sürü Nedenim Var' Projesi Için Protokol Imza Töreni Yapildi
Protokol imza töreninde konusan Vali Öner, geçtigimiz yillarda hayata geçirilen projenin bölge küçükbas hayvanciligina önemeli bir ivme kazandiracagini belirterek, yeni dönemde de projenin gelistirilerek uygulanmaya devam edecegini söyledi.



Vali Öner, “Bugün, bölgemiz tarim ve hayvanciligina önemli katkilari olacagina yürekten inandigimiz, Tarim ve Orman Bakanligimizin “Köyümde Yasamak Için Bir Sürü Nedenim Var Projesi” kapsaminda Ziraat Bankasi ile ikinci kez protokol imzaliyoruz. Geçtigimiz yil ilk kez uyguladigimiz ve oldukça verim elde ettigimiz bu projeyle; ilimizde faaliyet gösteren Küçükbas Hayvancilik Isletmelerine saglanacak olan Tarimsal Kredi ile Isletme kapasitelerinin arttirilmasi, yöreye özgü koyun irklariyla bölgesel kalkinmanin saglanmasi ve ülkemiz küçükbas hayvan varliginin arttirilmasi hedeflenmistir.

Bu protokol ile sartlari tutan üreticilerimiz, 1 yil boyunca kredilerden faydalanacaktir. Proje kapsaminda, ilimize uygun küçükbas hayvan irki ve ulasilmasi hedeflenen sürü büyüklügü belirlenecek, ardindan proje basvurulari alinacak ve uygun sartlari tasiyan üreticilerin projesi, bölgeye bildirilecek. Projenin onaylanmasinin ardindan canli hayvanlarin hangi isletmelerden tedarik edilecegi belirlenecek ve kredi islemleri tamamlanan üreticilerin küçükbas hayvanlari isletmelere teslim edilecek. Ben, projenin hayirli olmasini diliyor, üreticilerimize, bölge hayvanciligina katkilar saglamasini temenni ediyorum.” dedi.

Vali Öner, ayrica vatandaslarin detayli bilgi için, Tarim ve Orman Müdürlügü ve Ardahan Ziraat Bankasi Sube Müdürlükleri ile görüsebileceklerini kaydetti.

Kaynak: İHA