Bayburt'a 300 Milyon Liralik Yatirim Için Ön Anlasma Saglandi

Bayburt’ta 300 milyon liralik yatirimla sarj istasyonu reaktörü üretim tesisi kurulacak.

Bayburt'a 300 Milyon Liralik Yatirim Için Ön Anlasma Saglandi
Yatirima iliskin gerçeklestirilen ön görüsmelerin ardindan detaylar kamuoyuyla paylasildi.

Baslangiçta 200 ile 250 arasi istihdam saglamasi öngörülen tesisin yapimina bir ay içerisinde baslanmasi hedefleniyor. Tesis ülke genelinde benzeri olmamasi bakimindan da bir ilk özelligi tasiyor.

Vali Cüneyt Epcim, yatirimin birinci etabina 300 milyon Türk Lirasi ile baslanacagini söyledi.

Süreçle birlikte bu tutarin artirilabilecegine isaret etti.

Yatirimin Bayburtlularin gururu olabilecek bir üretim merkezine dönüsebilecegini kaydeden Vali Epcim, “Tüm dünyada su an elektrikli araçlarda bir talep artisi var. Otomobil üreticileri artik tamamen elektrikli araç üretimine dogru giderken biz de Bayburt olarak bu araçlarin sarj istasyonlari reaktör üretimini gerçeklestirecegiz.” dedi.

Yatirimla Bayburt’a bir teknoloji üssü kazandirmis olacaklarina vurgu yapan Vali Epcim, “Çok yakinda insaat çalismalarina baslanacak. Bir yil içerisinde bu çalismalardan sonra Bayburt’umuz tüm dünyaya sarj istasyonlarinin reaktörlerini üretecek. Tüm dünyaya örnek bir çalisma yapacagiz.” ifadelerini kullandi.

Vali Epcim, projenin Türkiye’de bir ilk oldugunun altini çizerek sunlari söyledi: “Bu baglantilari gerçeklestiren, çok degerli eski Bayburt Milletvekili, su anki Merkez Bankasi Baskani Sahap Kavcioglu’na böyle bir yönlendirmeyi bizlere yaptiklari için tesekkür ediyoruz. Yine projeyi Bayburt’a yönlendirme noktasinda destekleri bulunan, bizleri her hususta destekleyen çok degerli Ihsan Aktas Bey’e de huzurlarinizda çok tesekkür ediyorum.”

Proje ortaklari adina bilgi veren isadami Hasan Karaozan’da çalismalarinin çikis noktasinin elektrikli sarj istasyonlari oldugunu belirtti.

Dünya genelinde elektrikli araçlara yogun bir ilgi oldugunu ifade eden Karaozan, buna karsin sarj istasyonu altyapisinin oldukça yavas gelistigine dikkat çekti.

Bu boslugu Türkiye’de sarj istasyonu kurarak doldurmaya çalistiklarini aktaran Karaozan, “Ayni anda 12 araç sarj edebilen bir istasyon modelimiz var. Bu sarj istasyonlarinin ekipmanlarini da Türkiye’de üretebiliriz. Bunun için yatirimimizi fonladik. Bütçemizi ayarladik. Merkez Bankasi Baskanimiz ve Ihsan Bey’in de tavsiyesiyle Bayburt’ta yatirimimizi yapmaya karar verdik. Ilk etapta 300 milyon, ana hedefimiz 1 milyar liralik yatirim. Yavas yavas büyütülecek bir proje. Bunu ülkemize kazandirmanin mutlulugunu yasiyoruz.” diye konustu.

Toplantiya Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Süleyman Seyhan, Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Murat Türkoglu ile isadamlari Mir Sedrettin Karahan ile Mehmet Sait Akyildiz katildi.

Kaynak: İHA