Sehit Annesinin Sözleri Yürekleri Dagladi Açiklamasi '6 Senedir Dua Ediyorum Bir Kere Rüyamda Görmek Için'

Bayburtlu sehit Serkan Saka’nin annesi Songül Saka ogluna duydugu özlemi "Serkan’i çok özledim, tek istegim bir an önce sehit ogluma kavusmak" sözleriyle dile getirdi.

Sehit Annesinin Sözleri Yürekleri Dagladi Açiklamasi '6 Senedir Dua Ediyorum Bir Kere Rüyamda Görmek Için'
Bitlis’ten Mus Havalimani’na giderken, Mus’un Hasköy ilçesinde 2015 yilinda yasanan trafik kazasi sonucunda Polis Memuru Serkan Saka sehit olmustu. Aradan geçen 6 yilin ardindan sonra ilk kez konusan anne Songül Saka, oglunu rüyasinda görmenin hayaliyle yasadigini dile getirerek, "Rüyalarima gelmiyor, 6 senedir Allah’a dua ediyorum Serkan rüyalarima gelsin. Çok özledim, çok" dedi.

Sehidin abisi Akiner Saka ise kardesinin sehit olacagini hissettigini söyleyerek, "Biz zaten hazirlikliydik, sehit olacaginin manevi isaretlerini almistik annem hariç hemen hemen hepimiz hissediyorduk. Serkan sehit olmadan önce rüyamda görmüstüm, yüregim sikisiyordu, kardesimi arayip namazlarini aksatma Serkan diye hatirlatmalarda bulunuyordum. Kisa bir süre sonra da sehit oldugu haberi geldi" ifadelerini kullandi.

"Esinden menemen istemisti yavrum yiyemedi"

Göreve gitmeden önce esinden menemen istedigini ve son isteginin menemen oldugunu gözyaslariyla dile getiren Songül Saka, "Göreve gitmek için sabah erkenden uyaniyor Serkan, torunum Zeynep’i öpüp, sevip evden çikiyor. Telefonla esini ariyor, 2 saatlik görevim var, 2 saat sonra gelecegim sen menemen yap, gelince kahvalti yapalim diyor. Esi de gelirken salatalik getir diyor ona cevap veriyor, daha sonra gelinim Fatma yumurta istemek için mesaj atiyor cevap gelmiyor. Telefonla ariyor ulasamiyor. O sirada kaza yapmis yavrum, telefonu kapali bir daha da haber alamadik" seklinde konustu.

"2,5 yillik evliydi, 15 aylik kizi vardi"

"Torunum Zeynep, babasi sehit oldugunda 15 aylikti, Zeynep kuzum yetim kaldi" diyen Saka, "2,5 senelik evliydi, sehit oldugu zaman 1,5 yasindaydi kizi, daha bebekti yavrumun yavrusu. Ne zaman asker, polis görsem, sehit haberlerine denk gelsem televizyonda ayni o günleri, o duygulari yeniden yasiyorum" ifadelerini kullandi. Oglunun sehit sehit olmasinin ardindan eve kapandigini dile getiren anne, esinin vefat etmesinin ardindan bir de evlat acisi yasadigini, dünyasinin karardigini söyledi.



"Serkan’in hasretiyle yaniyorum, bir an önce ogluma kavusmak istiyorum"

6 yildir gözüne uyku girmedigini, her gün dua ettigini ifade eden anne, "6 yil oldu bu yaz 7’nci senesine girecek. 6 yildir günler nasil geçiyor bilmiyorum dinledigim bir türküde bile yavrum aklimda oluyor, onun hasretiyle, hayaliyle yatip kalkiyorum sehit olduktan sonra hepten dünyam karardi, onun hasretiyle yanip, kavruluyorum istiyorum bir an evvel Serkan’ima kavusayim, bu hasretlik son bulsun" sözlerini kullandi.

"Polisler, saglikçilar kapiya gelince orada Serkan’in sehit oldugunu anladim"

Oglunun sehit oldugunu herkesin bildigini belirten anne, durumu kendisinden üzülmemesi için sakladiklarini dile getirdi. Polislerin, saglikçilarin eve gelmesi üzerine oglunun sehit oldugunu anlayan anne, "Oglum Akiner gelinimi aradi orada Serkan’in sehit oldugunu söyledi ama gelinim bana hiçbir sey söylemedi teyzem misafir gelecek dedi, evi toplamaya basladi.

Sonra Akiner eve geldi, Serkan kaza yapti oraya gidiyoruz dedi, ben agir yarali biliyorum oglumu, herkes toplandi buraya Serkan’dan iyi bir haber bekliyoruz, beni de götürün Serkan’in yanina dedim kimse götürmedi bekliyorum eve yarali gelsin onu bakayim ellerimle, sabah bir baktim eve polisler, saglikçilar geldi orada anladim oglum, yavrum Serkan sehit olmus" diye konustu.

"Serkan çok cesurdu, çok cesaretliydi"

Oglunun hayalinin hep askerlik, polislik gibi meslekler oldugunu vurgulayan anne, "Serkan’im, yavrum çok diri çok atilgandi. Sporunu yapar, ederdi hep polis, asker olmak isterdi meraki bu yöndeydi. Cesurdu, cesaretliydi. Allah kimseye evlat acisi vermesin bizi ayakta tutan, bir nebze teselli eden sehitligi oluyor. Sehidimle gurur duyuyorum" seklinde konustu.

Kaynak: İHA