Lösemiyi Yendi Hayalindeki Meslegi Kazandi

Tokat’ta lösemiyi yenen Berk Yilmaz, tedavi sürecinde karar verdigi saglikçi olma hayalini gerçeklestirdi.

Lösemiyi Yendi Hayalindeki Meslegi Kazandi
Tokat’in Resadiye ilçesinde yasayan Elvan ve Selma Yilmaz çiftinin iki çocugundan Berk Yilmaz’a (22), 13 yasinda lösemi tanisi konuldu. Kanuni Sultan Süleyman Egitim ve Arastirma Hastanesinde 1 yil süren tedavi süresince Yilmaz’a annesi destek oldu. Yatakli servisteki tedavisinin ardindan Yilmaz, doktorlarin gözetiminde 4 yil süren yasam savasini kazandi. Bu süreçte saglik çalisanlarinin ilgisinden etkilenen Yilmaz, saglikçi olmaya karar verdi. Liseyi birincilikle bitirdikten sonra üniversite sinavina giren Yilmaz, Tokat Gaziosmanpasa Üniversitesi Dis Hekimligi Fakültesini kazandi. Dis Hekimligi Fakültesinde 2. sinifta egitim ve ögretimine devam eden Yilmaz’in hedefi iyi bir hekim olabilmek.

Doktorlardan etkilendi, saglik çalisani olmaya karar verdi

Lösemiyi basta annesi olmak üzere saglik çalisanlarinin destegi ve morali ile yendigini belirten Yilmaz, “Benim için zorlu bir süreçti. Çünkü çok uzun ve yorucu bir tedavi süreci geçirdim. Bu tedavide basarili olmanin en önemli etkeni moral ve motivasyondu. Bu morali bana doktorlar, hemsireler, arkadaslarim ve ailem kazandirdi. Tedavim bittikten sonra liseye basladim. Liseyi birincilikle bitirdim ve doktorlarimi örnek alarak ben de bir saglik çalisani olmak istedim. Dis hekimligini kazandim. Tokat Gaziosmanpasa Üniversitesi’nde ikinci sinifta okuyorum” dedi.

Yilmaz, tedavi süreci devam eden lösemi hastalarina tavsiyelerde bulunarak, “Olabildigince morallerini yüksek tutsunlar. Bu hastaligi yenmenin en önemli anahtarinin moral oldugunu düsünüyorum. Ben basardim, siz de basarabilirsiniz. Egitimim çok güzel devam ediyor. Bes yillik süreci bitirip basarili bir dis hekimi olmayi diliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA