KMÜ Rektörü Ak Açiklamasi 'Nevruz Baharin Gelisini Müjdeleyen Bir Gün'

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörlügü tarafindan ’21 Mart Nevruz Bayrami’ dolayisiyla bir kutlama programi düzenlendi.

KMÜ Rektörü Ak Açiklamasi 'Nevruz Baharin Gelisini Müjdeleyen Bir Gün'
Saglik, Kültür ve Spor Daire Baskanligi bünyesinde yer alan çarsida düzenlenen programa KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namik Ak, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Dursun Odabas ve Prof. Dr. Murat Ertekin, üniversitenin akademik ve idari personeli ile çok sayida ögrenci katildi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan program Rektör Prof. Dr. Namik Ak’in açis konusmasiyla devam etti.

Nevruzun baharin gelisini müjdeleyen bir gün oldugunu belirten Rektör Prof. Dr. Namik Ak, "Bu yil ülkemizde ve özellikle tarimsal faaliyetlerin büyük bir önem tasidigi bölgemizde çok sükür yagis anlaminda bereketli bir yil oldu ve simdi bu bereketli yagislarin ardindan bahari karsiliyoruz. Insanlar için duraganliktan siyrilarak neseyi, dirilisi ve canlanmayi ifade eden Nevruz’un bölgemiz ve ülkemiz için de bolluk ve bereket getirmesi en büyük temennimizdir. Basta üniversitemiz personeli ve Karamanli hemserilerimiz olmak üzere milletimizin Nevruz Bayrami’ni kutluyor, birlik ve beraberlik içinde huzurlu ve saglikli günler diliyorum” dedi.

Rektör Prof. Dr. Namik Ak’in açis konusmasinin ardindan kutlama programi mehter takiminin konseri ve halk oyunlari gösterisi ile devam etti. Üniversite personeli ve ögrenciler KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namik Ak tarafindan yakilan nevruz atesinin üzerinden atlayarak yüzyillardir süren bir gelenegi yerine getirdi. Program, Nevruz Bayrami kapsaminda geleneklesen örs üzerinde çekiç ile demir dövme, yumurta tokusturma ve ok atma faaliyetleri ile sürdü. Programin ardindan kutlamalara katilan üniversite personeli ve ögrencilere ikramlarda bulunuldu.
Kaynak: İHA