Atik Malzemelerden 'Kitap Okuma Kösesi' Yapildi

Yozgat Halk Egitim Merkezi tarafindan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan himayesinde yürütülen, “Sifir Atik Projesi” kapsaminda geri dönüsümden elde edilen malzemelerle ‘kitap okuma kösesi’ olusturdu.

Atik Malzemelerden 'Kitap Okuma Kösesi' Yapildi
Proje kapsaminda kitap okuma kösesi kurmak için toplanan atik malzemeler, Yozgat Halk Egitim Merkezinde idareci, usta ögretici ve kursiyerler tarafindan bir araya getirilerek çalismalara baslandi. Kullanilmayan palet, araba lastigi, meyve kasasi, ip gibi birçok malzeme dönüstürülerek masa, sehpa, sandalye, kitaplik ve buna benzer kütüphane malzemesi olarak hayat buldu. Proje sayesinde halk egitim merkezine hem kütüphane amaciyla kullanilmak üzere özgün bir alan kazandirildi hem de geri dönüsüm kültürü yayginlastirilmaya çalisildi.

Okuma kösesinin sifir atik ve geri dönüsüm kapsaminda farkindalik olusturmak amaciyla yapildigini söyleyen Halk Egitim Merkezi Müdürü Abdullah Aydin, “Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Hanim önderliginde, Milli Egitim Bakanligimizin talimatlari ve Il Milli Egitim Müdürlügümüzün koordinesinde tüm halk egitim merkezi müdürlüklerine geri dönüsümden yapilmak kaydiyla okuma kütüphaneleri talimati verildi.

Biz bu dogrultuda kurslarimizin yogun olmasi sebebiyle uygun alanimiz olmadigi için binamizin belli bir kösesinde sadece atik, kullanilmis malzemelerden yapilan okuma kösesi hazirladik. Eski kullanilmayan araba lastiklerini boyayarak masa yaptik. Tablalari ayristirarak bir çit hazirladik. Meyve ve sebze kasalarindan kütüphane raflari olusturduk. Orayi ilgi çekecek kursiyerlerimizin farkina varacagi bir yer haline getirerek onlarin istifadesine sunduk. Geri dönüsümün tüm dünyada oldugu gibi ülkemizde de ne kadar önemli oldugunu vurgulamak ve halkimizda duyarlilik olusturmak için yapilan projeye katki sunmak istedik” dedi.

Kaynak: İHA