Aksaray Belediyesinin Atik Su Analizleri ASÜ'de Yapiliyor

Aksaray Üniversitesi (ASÜ), egitim-ögretim faaliyetleri ve kültür-sanat-spor etkinliklerinin yani sira, yaptigi bilimsel analiz ve ölçümlerle de sehre önemli katkilar saglamaya devam ediyor.

Aksaray Belediyesinin Atik Su Analizleri ASÜ'de Yapiliyor
Bir süre önce imzalanan is birligi protokolünün ardindan ASÜ, Aksaray Belediyesinin ihtiyaç duydugu atik su analizlerini kendi laboratuvarlarinda yapmaya basladi.

Analizler, Aksaray Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Uygulama ve Arastirma Merkezi (ASÜBTAM) bünyesinde yapiliyor.

ASÜ laboratuvarlarinin piyasanin ihtiyaç duydugu pek çok farkli analizi en dogru biçimde yapabilecek teknik altyapiya ve cihazlara sahip oldugunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Yusuf Sahin, “Üniversitemiz, Aksaray Belediyesi ile farkli konularda is birligi içinde çalisiyor. Yakin zamanda imzaladigimiz protokolle birlikte, Aksaray Belediyesi’nin ihtiyaç duydugu atik su analizlerini de yapmaya basladik. Bu protokol hem kurumlar arasi is birliginin gelismesi hem de topluma dönük hizmetlerin nitelik ve nicelik olarak artmasi açisindan son derece önemli” dedi.

ASÜBTAM’in sadece kampüse ve sehre degil bölgeye de hizmet verebilecek bir kapasiteye sahip olduguna da dikkat çeken Rektör Sahin, “Laboratuvar altyapimiz son derece güçlü ve bunu daha da gelistiriyoruz. Son bir yil içinde laboratuvarlarimizdaki islem hacmi yüzde 34 oraninda artti. ASÜBTAM’in akredite bir birim olmasi, islem sayisini arttirmanin disinda, analizlerin, ölçümlerin ve degerlendirmelerin güvenilirligini ve yetkinligini de göstermektedir” diye konusut.

Prof. Sahin, is birligi içinde çalismaya sagladigi katkilar münasebetiyle Aksaray Belediye Baskani Evren Dinçer’e ve ekibine tesekkür etti.
Kaynak: İHA