Baskan Öztürk 'Akif'i Anlamak, Çanakkale'yi Yasamaktir'

Amasya’nin Tasova ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107. yildönümü etkinlikleri dolayisiyla Tasova Belediyesi tarafindan etkinlikler düzenlendi.

Baskan Öztürk 'Akif'i Anlamak, Çanakkale'yi Yasamaktir'
Tasova Belediye Kültür ve Sosyal Isler Müdürü Ömer Sayar,  Egitimci-Yazar Yusuf Turan Günaydin  ile Tasova Yüksel Akin Meslek Yüksek Okulu Konferans salonunda ”Akif’i Anlamak Çanakkale’yi Yasamak” konulu bir söylesi programi yapildi. Programda konusan Baskan Öztürk, “Akif’i anlamak, Çanakkale’yi yasamaktir” ifadelerini kullandi.

Tasova Belediye Baskani Bayram Öztürk’ün yaptigi konusmada, "Mehmet Akif yeterince anlasilamiyor. Her seyiyle kendisini vatan hizmetine adayan Akif anlasilamadigi için ömrünün son 11 yilini çok sevdigi vatanindan uzaklarda Misir’da yasadi. Âkif’i anlamak, koca bir medeniyetin çöküsünü derin acilar içerisinde görmektir. Akifi anlamak, Çanakkale’yi yasamaktir. Çanakkale’de her sehitle sehit olmak, parçalanan cesetlerle parçalanip yeniden toparlanmaktir. Akif’i anlamak, asimin nesli dedigi nesil olup sartlar ne olursa olsun vatana, millete, namusa, dine, ilme, fenne ve teknolojiye sahip çikmaktir” dedi.

Programin devaminda Tasova Gençlik Merkezi’nce hazirlanan Istiklal Marsi videosu seyredildi. Egitimci-Yazar Günaydin’in biyografisi okunduktan sonra baslayan söylesi ilgi ile izlendi.

Etkinlige; Tasova Kaymakami Ahmet Gökcecik, Belediye Baskani Bayram Öztürk, daire amirleri, siyasi parti ilçe baskanlari STK temsilcileri, vatandaslar ve ögrenciler katildi.

Kaynak: İHA