Jandarmadan Ögrencilere 'Güvenli Internet' Egitimi

Internet kullanimi konusunda çocuklara yönelik egitim çalismalari baslatan Aksaray Il Jandarma Komutanligi ekipleri, ilçe, belde ve köylerdeki okullarda çocuklarla bir araya gelerek güvenli internet egitimi veriyor.

Jandarmadan Ögrencilere 'Güvenli Internet' Egitimi
Aksaray’da jandarma ekipleri “Internet Bagimliligi ve Güvenli Internet Kullanimi Projesi” kapsaminda ögrencilere yönelik egitimler veriyor. Kent genelinde ilçe, belde ve köylerde ögrencilerle bir araya gelen jandarma ekipleri, “Internetin nasil kullanilacagi, internette nelere dikkat edilmeli, günde kaç saat internet kullanilmali ve güvenli siteler” gibi birçok konuda ögrencilere bilgiler vererek, çizgi film ve slayt gösterileriyle de anlatim yapiyor. Aile ve Sosyal Politikalar Il Müdürlügü ve Il Milli Egitim Müdürlügü ile ortak yürüttügü egitim projesini sürdüren jandarma, hemen her gün okullara egitime gidiyor.

Çocuklara güvenli interneti ögreterek birçok seyin önüne geçildigini belirten Aksaray Gençlik Merkezi Gençlik Lideri Selma Akkurt, “Aksaray Il Jandarma Komutanligi ve Aksaray Gençlik Merkezi olarak sorumlu oldugumuz okullarda ‘Güvenli internet nasil kullanilir? Internette bizi bekleyen zararlar, internetten nasil faydalanabiliriz?’ konusunda bütün çocuklarimizi bilgilendiriyoruz. Onlara, ’Güvenli internet kullanimi nasil olur? Sosyal medya nasil güvenli kullanilabilir?’ seklinde bilgilendirmeler yapiyoruz” dedi.



“Internetin iletisimi, aile içi sevgi ve saygi bagini azalttigini gördük”

Aile ve Sosyal Politikalar Il Müdürlügü Psikologu Ayça Güngör, aile içi bütünlügü saglamak adina bu egitimin önemli olduguna dikkat çekerek, “Internetin yanlis ve fazla kullaniminin aile içerisindeki iletisimi azalttigini ve aile içerisindeki sevgi ve saygi bagini azalttigini gördük. O yüzden bu proje kapsaminda, biz istiyoruz ki çocuklarimiz interneti dogru kullansin. Zamanini güzel ayarlayabilsin ve aileler bu noktada daha da bilinçlensin istiyoruz. Bu sekilde aile içerisindeki bütünlügü saglamak bizim amacimiz” diye konustu.

Çocuklarin internette birçok seyle karsilasabildigini dile getiren Aksaray Il Milli Egitim Müdürlügü Okul Psikolojik Danismani Ceylan Memis, “Çocuklar aslinda internette çok seyle karsilasabiliyorlar. Bu sayede ne yapabilirler, nereye danisabilirler, kimlerle ne tür zorluklari paylasabilirler bunu ögrenecekler. Bunu paylasirken de bence korkmayacaklar artik. ’Biz bunu ailemize söylersek, ögretmenimize, emniyet birimine basvurursak basimiza neler gelir? Biz suçlanir miyiz? Sorumlu tutulan biz mi oluruz?’ gibi bir düsünceye varacaklarini düsünüyorum” ifadelerini kullandi.

Egitimin son derece verimli oldugunu söyleyen çocuklar ise “Internetin güvenli kullanilmasi ve kullanilirken de bilinçli kullanilmasini ögrendim. Hocalarin da anlattigi gibi ne kadar interneti kullansak iyi, bilinçli ve sinirli kullanmamiz gerekiyor. Mesela sabahtan aksama kadar degil de bir saat veya yarim saate indirirsek daha iyi olur. Interneti yanlis kullanmamamiz gerekiyor. Baskalarina bilgilerimizi vermememiz gerekiyor. Baskalarinin isteklerini reddetmemiz gerekiyor” dediler.
Kaynak: İHA