Hayalindeki Isi Yapmak Için Bankaciligi Birakti

Herkesin hayalini kurdugu masa basi, sabit bir geliri olan isi birakip, herkesin isyerini kapattigi pandemi sürecinde kafe açan Giresunlu genç bayan girisimci, simdi hayalini gerçeklestirdigi için mutlu oldugunu söylüyor.

Hayalindeki Isi Yapmak Için Bankaciligi Birakti
Giresun’da özel bir bankada uzun bir süre çalistiktan sonra istifasini veren Hazal Önem Konal, kafe isletmeciligine basladi.

Özellikle herkesin isyerini kapatmaya basladigi pandemi sürecinde bunu yapmasi da dikkat çekti.

Yaptigi iste mutlu degilsen aldigin maasin da hiçbir önemi olmadigini ifade eden Hazal Önem Konal, hayalindeki isi yapmak için istifa ettigini anlatti. Konal “Üniversite mezunu olduktan sonra özel sektörde bir süre kafe isletmeciligi yaptim ve bundan büyük mutluluk duymustum. Insanlarla iç içe, her gün yeni insanlarla tanismak, insanlarin bir birleriyle tanismasina vesile olmak gibi bir çok nedenler beni etkilemisti. Sonra bankacilik sektörüne adim attim. Uzun bir süre bu meslekte çalistim. Çalistigin iste mutlu degilsen, ofis duvarlari üstüne üstüne gelmeye baslamistir. Kendine, ailene sosyal hayatina zaman ayiramiyorsan, isin stresli ve sorumluluk varsa mesai bitse bile isin etkisinde kaliyorsun. Bu yüzden ben de daha fazla katlanamayarak sevdigim ve hayalimdeki isi yapmak için istifa ettim. Ancak kafeyi de pandemi döneminde açtik, zor dönemler yasadik. Zorlu süreçlerin üstesinden geldik. Giresun’da butik kafe ihtiyacini giderdik. Müsterilerimiz den olumlu tepkiler aliyoruz, bu da bizi motive ediyor" dedi.

Arkadaslarinin kendisine ilk baslarda sürekli "Bankayi niye birakin. Kafe de niye çalisiyorsun. Niye risk aldin?” gibi tepkiler verdigini kaydeden Konal, "Insanlarin ticareti bir risk olarak gördükleri için bu sekil tepkiler aldik. Kadinlar istedigi zaman her seyi basarirlar. Bundan eminim yeter ki istesinler ve kendilerine güvensinler. Kadin girisimcilere devlet destegi de var. Ben de bir kadin girisimci olarak isimden memnunum. Iyi ki ortagimla birlikte bu kafeyi açtik. Kendi isini kurmak isteyen kadinlar, kendilerine inansinlar ve güvensinler kesinlikle basarirlar" seklinde konustu.

Kaynak: İHA