Valilik Kupasi Alp Disiplini Kayak Ve Snowboard Yarislari Davraz'da Gerçeklesti

Davraz Turizm Merkezi’nde bu yil ikincisi düzenlenen Valilik Kupasi yarislarinda 150 sporcu yaristi.

Valilik Kupasi Alp Disiplini Kayak Ve Snowboard Yarislari Davraz'da Gerçeklesti
Isparta Valiligi öncülügünde Gençlik ve Spor Il Müdürlügünü tarafindan organize edilen yarislarda Alp Disiplini Kayak ve Snowboard dallarinda her yastan yaklasik 150 sporcu katildi.

10 yas grubunda 20 farkli kategoride düzenlenen yarislara katilan sporcular dereceye girmek için birbirleriyle kiyasiya mücadele etti. Yarislarin ilk startini veren Vali Ömer Seymenoglu tüm yarismalari bastan sona takip ederek sporculara destek oldu. Tamamina yakini Gençlik Spor Müdürlügü kurslarinda ve Isparta’da faaliyet gösteren amatör spor kulüplerinde yetisen sporcular, Valilik Kupasi için mücadele etti. Yaklasik 3 saat süren yarislarin ardindan tecrübeli sporcular yaris pistinden ellerinde Türk bayraklariyla inerek katilimcilari selamladi, Vali Seymenoglu da bitis çizgisinde sporculara katilarak bayragiyla kendilerine eslik etti. Yarisan tüm sporculari tebrik eden Vali Seymenoglu organizasyonda emegi geçen herkese tesekkür etti.

2. Davraz Kayak ve Snowboard Kupasi’nin kamu kurum ve kuruluslarinin destegi ile yapildigini belirten Vali Seymenoglu, “Eminim ki burada yarisan gençlerimizin içerisinden önümüzdeki yillarda ulusal ve uluslararasi turnuvalara katilacak olanlar çikacaktir. Mart ayinin son haftasina girmis olmamiza ragmen su anda bulundugumuz ortamda yaklasik 2.5 metre kar var, kayak yapmaya müsait bir ortam var. Özel Idaremizin islettigi kayak merkezimizde konaklama ve günübirlik tesisleri, mekanik tesisler, her türlü kayak kategorisine uygun alt yapimiz mevcut. Tek eksigimiz gençlerimizi motive etmekti onu da kayak ögretmenlerimiz ve kulüplerimiz araciligiyla saglayinca bugün sayisi gün geçtikçe artan sporcuya sahibiz. Gençlerimiz büyük bir özveriyle kayak egitimi aliyorlar ve basarili oluyorlar. Biz de Valilik olarak bu altyapiyi bir plan dahilinde bir araya getirip organize edebildigimiz takdirde neden basarili sporcularimiz olmasin. Isparta sehrimizin gençlerini ulusal ve uluslararasi düzeyde tertiplenen turnuvalarda niye görmeyelim diyoruz” seklinde konustu.

Yarismalar düzenlenen ödül töreniyle son bulurken Valilik Kupasi Alp Disiplini Kayak ve Snowboard yarislarinda dereceye giren sporcularin madalya, kupa ve para ödülleri Vali Seymenoglu ve diger katilimcilar tarafindan takdim edildi.
Kaynak: İHA