Vali Masatli Açiklamasi 'Çanakkale Zaferi, Türk Milletinin Gelecege Yürüyüsünün En Güçlü Ilham Kaynaklarindan Biri'

Amasya Valisi Mustafa Masatli, Çanakkale Zaferi’nin Türk milletinin gelecege yürüyüsünün en güçlü ilham kaynaklarindan olarak son derece önemli bir yere sahip oldugunu belirtti.

Vali Masatli Açiklamasi 'Çanakkale Zaferi, Türk Milletinin Gelecege Yürüyüsünün En Güçlü Ilham Kaynaklarindan Biri'
18 Mart Sehitler Günü ve Çanakkale Zaferinin 107. yildönümü kapsaminda Amasya Sehitliginde düzenlenen anma töreninde konusan Vali Masatli, “Milletimizin tarih boyunca kazandigi en parlak zaferlerden ve en büyük kahramanliklardan biri olan Çanakkale Zaferi, tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün yokluk ve imkânsizliklara ragmen, vatanini cani pahasina nasil savundugunu göstermesi bakimindan tarihi bir öneme sahiptir” ifadelerini kullandi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ’Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren sayani hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalisiniz ki, Çanakkale muharebelerini kazandiran bu yüksek ruhtur’ sözlerini hatirlatan Mustafa Masatli, “Bu zafer, ayni zamanda Mehmetçigin vatan ve millet sevgisinin de ölümsüzlük anitidir” diye konustu.

Sehitler anitina çelenklerin sunuldugu törende saygi durusunda bulunulmasi sonrasinda Istiklal Marsi okundu. Ardindan vatan ugruna canlarini feda eden sehitler için dualar edildi. Vali Masatli, Garnizon Komutani Tuggeneral Mehmet Fatih Ören ve Belediye Baskani Mehmet Sari, sehitlerin mezarlarina çiçek birakti.
Kaynak: İHA