Rize'de Aç Kalan Ayilar Köye Indi, 42 Kovana Zarar Verdi

Rize’nin Çayeli ilçesinde köye inen iki ayi 42 ari kovanina zarar verirken, bal üreticileri bu duruma isyan etti.

Rize'de Aç Kalan Ayilar Köye Indi, 42 Kovana Zarar Verdi
Ilçeye bagli sahilden 1 km yukaridaki Demirhisar köyü, Konak mevkiinde aricilik yapan 47 yasindaki Ahmet Salih, evinin yakinindaki ari kovanlarinin yanina gitmesiyle kovanlarinin zarar gördügünü fark etti. Arilari için bölgeye kurdugu kamera sisteminden kayitlari kontrol eden Salih, kovanlara ayi tarafindan zarar verildigini anladi.

Ayilarin kendisini yaklasik 30 Bin TL zarara ugrattigini ve yillardir verdigi emeklerin heba oldugunu ifade eden Salih, Doga Koruma ve Milli Parklar Müdürlügü’nden konu ile ilgili önlem alinmasini istedi. Ahmet Salih, yaptigi açiklamada “Hemsin’de basima yine benzer bir olay gelmisti. Ama orasi orman, Kaçkar Dagi’nin etekleri, orada helali hos olsun ama burada ben onu girtlagindan çikartip alacagim onu. Milli Parklar’i aradik dediler ki ’Onlarinda yasam hakki var foto kapan kuracagiz, tespit edecegiz onu’ dediler. Benim kameram var. Tespiti yaptim burada geçiyor babasinin mali gibi yiyor arilari. Ayilara bir önlem almak lazim. Biz Milli Parklar Müdürlügünü ariyoruz diyoruz ki; buna bir önlem alin! Milli Parklar’dan arkadas ’Ayinin yasam hakki var’ diyor. Benim arinin yasam hakki yok mu? Benim 30 bin liralik arimi yemis. Kim verecek bunun karsiligini? Sonra ari faydali bir sey ayi faydali bir sey degil” dedi.

Olay sonrasi can güvenliklerinin kalmadiginin altini çizen Salih, açiklamasina su sekilde devam etti:

“Yazin nasil çay toplayacak bu millet, ormanina nasil gidecek? Sahile 1 kilometre uzaklikta olan bir yerde ayi geliyor kapina. Burada çocuklar okula nasil gidecek. Sabah servise nasil binecekler. Zaten karanlikta okula gidiyorlar. Kimse burada okula çocuklarini gönderemez. Benim zararimi vermeleri lazim. Ben bunlari çocugumdan daha iyi bakiyordum. Can güvenligi kalmadi. Gece eve gelemem.”
Kaynak: İHA