Demir Yolu Raylarini Çalip Hurdaciya Sattilar

Yozgat’ta Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yollari’na (TCDD) ait yedek raylari çalarak hurdaciya sattiklari iddia edilen 3 süpheli yakalandi.

Demir Yolu Raylarini Çalip Hurdaciya Sattilar
Edinilen bilgiye göre, Yozgat Il Jandarma ekipleri, Sefaatli ilçesi Caferli köyü yakinlarinda Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yollarina ait raylarin yaninda süpheli bir kamyonetin bulundugu ihbari üzerine harekete geçti.

Kamyonetin kasa kisminda arama yapan ekipler, oksijen tüpü, mutfak tüpü ve alev tabancasi bulunmasi üzerine demir yolunda inceleme baslatti. Incelemelerde ekipler, demir yolu kenarinda bulunan yedek raylarin kesildigini tespit etti.

Olaya karisan kamyonet soförü V.G. ile C.C. ve A.B. jandarma ekiplerince yakalanarak savcilikça gözaltina alindi. Jandarmadaki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen süpheliler çikarildigi mahkemece adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Öte yandan süphelilerin olaydan 2 gün önce de yine ayni bölgeden yaklasik 4 ton demiryolu rayini oksijen kaynagi ile kesip parçalara ayirmak suretiyle Ankara’da bir hurdaciya sattiklari tespit edildi.
Kaynak: İHA