18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Sehitleri Kar Yagisi Altinda Anildi

Bayburt’ta sehitler soguk ve karli havada anilarak, unutulmadi.

18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Sehitleri Kar Yagisi Altinda Anildi
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Sehitleri Anma Günü Sehitlik Aniti’na çelenk konularak basladi.

Istiklal Marsinin okunmasiyla ve Ihtiram mangasinin saygi atisiyla devam eden programda Sehit ve Gazi Aileleri Dayanisma Dernegi (SAGDER) Baskani Selami Köksal günün anlam ve önemi nedeniyle konusma yapti.

Köksal, "Çanakkale Deniz Zaferinin 107’ncü yil dönümünü kutlamanin ve mukaddes vatan topraklari için canlarini hiç çekinmeden feda eden aziz sehitlerimizin sehitler gününü yad etmenin büyük onurunu yasamaktayiz" dedi.

Köksal, "Çanakkale savasini benzersiz kilan, isgalci devletlerin dönemin en muazzam savas gemileri ve binlerce askeriyle bogazi kusatip arsizca saldirmasi degil, gökten yagmur gibi yagan atese gögsünü siper eden kahraman Mehmetçiktir" diyerek konusmasinda su ifadelere yer verdi: "Çanakkale’yi Çanakkale yapan bitmek tükenmek bilmeyen düsman mermilerinin sesi degil, yarali düsman askerini sirtina alarak onu düsman mevzisine kadar götürüp isgalci askerlere insanlik dersi veren kahraman Mehmetçiktir. Allah ordumuzu ve bütün güvenlik güçlerimizi korusun, yar ve yardimcisi olsun. Kutsal vatan yapraklarimizi korumak için canlarini seve seve feda eden sehitlerimize ve ahirete intikal eden gazilerimize rahmet, hayatta olan gazilerimize de uzun ömürler diliyorum. Allah birligimizi, beraberligimizi bozmasin" Köksal’in konusmasinin ardindan Üstegmen Mertcan Sezgin Çanakkale sehitlerini anarak, Çanakkale Zaferinin 107’ncü yil dönümüne iliskin konusma gerçeklestirdi. Sezgin, "Aziz sehitlerimiz yattiklari yerde sunu hissetmelilerdir ki ülkemizin birligine göz diken düsmanlarin ve terör örgütlerinin kutsal vatan topraklarina yönelik tüm tehditleri dün oldugu gibi bugün de Türk milleti ve onun bagrindan çikmis Türk Silahli Kuvvetleri tarafindan bertaraf edilecektir. Bayragimiza rengini kanlariyla veren kahraman sehitlerimizdir. Manevi varligimizdan aldigimiz güçle vatanimiza yönelen her türlü tehdite karsi, her sart altinda üzerimize düsen her görevi yapacak ve size layik olmaya çalisacagiz. Türk vataninin kutsalligini, Türk milletinin namusunu ve Türk bayraginin sanini canindan üstün tutan aziz sehitlerimiz sizleri bizden ayiran ölüm, size olan bagliligimizi asla koparamayacak, kutsal emanetiniz Türk vatani ilelebet hür kalacaktir. Sizlere söz veriyoruz, Çanakkale sonsuza kadar geçilemeyecek, Ay-Yildizli bayrak hiç inmeyecek, dünya var oldukça bu topraklar Türk yurdu olmaya devam edecektir" diye konustu.

Konusmalarin ardindan anma programi sehit mezarlarina karanfiller birakilip, dualar edilerek son buldu.

Programa, Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, Bayburt Belediye Baskani Hükmü Pekmezci, Il Jandarma Komutani Albay Ramazan Yigit, Il Emniyet Müdürü Ayhan Bodur, Bayburt AFAD Il Müdürü Adil Arslan, Bayburt Tarim Il Müdürü Selami Ersen kurum ve kuruluslarin amirleri, siyasi partilerin il baskanlari ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katildi.

Kaynak: İHA