Sehitlikte Taslari Kardan Temizleyen Çocuklar Açiklamasi 'Sehitlerimizin Ismi Hep Okunsun, Silinmesin Istedik'

Çanakkale’nin Çan ilçesinde geçtigimiz hafta yagan kar yagisi sonrasi Karsiyaka Mahallesi’nde bulunan Çanli Gaziler, Sehitler ve Türk Devletleri Anitinda bulunan sembolik mezar taslarini temizleyen 2 kardese Çan Belediye Baskani Bülent Öz, hediye verdi.

Sehitlikte Taslari Kardan Temizleyen Çocuklar Açiklamasi 'Sehitlerimizin Ismi Hep Okunsun, Silinmesin Istedik'
Geçtigimiz hafta Çan ilçesinde yagan kar yagisi sonrasi Çanli Gaziler, Sehitler ve Türk Devletleri anitinin sembolik mezar taslarinin karla kaplanmasi sonucu sehitlige gelen 2 kardes, mezar taslarini kardan temizledi. Kardeslerin isimlerin okunmasini saglamalari güvenlik kameralarina yansidi. Ulusal ve yerel medyaya konu olan güzel yürekli çocuklara seslenen Baskan Öz, çocuklar ve onlari yetistiren aile ile tanismak istedi. Çan Belediye Baskani Bülent Öz, Sehit ve Gazi Aileleri Dernegi Çan Sube Baskani Nail Eker ve Sehit yakinlariyla birlikte çocuklar ve aileleriyle, Sehitlikte bulustu. Baskan Öz, “Soguk kis günlerinde içimizi isitan ve bizlere duygulu anlar yasatan Tunahan ve Efsa ile gurur duyuyor, anne ve babalari basta olmak üzere ögretmenlerine de böyle duyarli nesiller yetistirdikleri için sükranlarimi sunuyorum” dedi.

Sehitler ve Gazi Aileleri Dernegi Çan Sube Baskani Nail Eker ise “Anne ve babayi böyle evlatlar yetistirdikleri için tebrik ediyorum. Çocuklarimiz bizleri duygulandirdi” dedi.

Çan Belediye Baskani Bülent Öz ve Sehit ve Gazi Aileleri Dernegi Baskani Nail Eker tarafindan çocuklara ve ailesine hediye verildi.

Kaynak: İHA