Kilis'te Sosyal Bilimler Kongresi Basladi

Kilis’te 7 Aralik Üniversitesinde 3. Uluslararasi Sosyal Bilimler Kongresi basladi.

Kilis'te Sosyal Bilimler Kongresi Basladi
Kilis Valiligi, Kilis Belediyesi, 7 Aralik Üniversitesi, Gümüshane Üniversitesi ve Kilis Müftülügü isbirliginde düzenlenen 3. Uluslararasi Sosyal Bilimler Kongresi Üniversitenin Kütüphane ve Kongre Merkezi’nde düzenlendi.

Programin açilisinda bir konusma yapan Kilis 7 Aralik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Dogan Karacoskun, kongrenin verimli geçmesi temennisinde bulunarak, emegi geçen herkese tesekkür ettigini söledi.

Gümüshane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil Ibrahim Zeybek, Uluslararasi Sosyal Bilimler Kongresinin birincisinin İçel’de, ikincisinin ise Gümüshane’de, Üçüncüsünün de Kilis’te yapildigini ifade ederek, “ Birsonki Uluslararasi Sosyal Bilimler Kongresi’ni sonbaharda Gümüshane’de yapilacak. Rektör hocamizin ince düsüncesiyle Prof. Dr. Alaeddin Yavasca ve Sezai Karakoç anisina bu üçüncü kongreyi tertip etmis bulunuyoruz. Kongrenin hayirli, ugurlu ve basarili geçmesini temenni ediyorum" dedi.

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ibrahim Çapak, Sosyal Bilimler Kongresinde 50’nin üzerinde sunumun olacagini ifade ederek, "Bu sunumlar yayinlanacak. Yayinlandigi zaman herkese ulasacak. Biz de istifade edecegiz. Bu süreç içerisinde firsat buldukça online bir sekilde takip etmeye çalisacagiz. Güzel sonuçlar elde edecegimize eminim" dedi.

18 Mart’ta sona erecek kongreye, Kilis Valisi Recep Soytürk, Kilis Belediye Baskan Vekili Mehmet Fatih Yalçin, Cumhuriyet Bassavcisi Selçuk Akman, Il Jandarma Komutani Jandarma Kidemli Albay Selami Aksit, Il Emniyet Müdürü Ahmet Kurt, Il Müftü Vekili Recep Çarpar, kurum müdürleri ve ögrenciler katildi.

Program, Yavasca ve Karakoç anisina hazirlanan panelle devam etti.
Kaynak: İHA