Is Insanindan 100 Basarili Ögrenciye Tablet Ve Giyim Yardimi

Batman’in Besiri ilçesinden 28 yil önce Isviçre’ye göç eden is insani Cemal Önder, dogup büyüdügü topraklari unutmayip büyük bir vefa örnegi sergiledi.

Is Insanindan 100 Basarili Ögrenciye Tablet Ve Giyim Yardimi
Batman Valiligi Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi ile iletisime gecen hayirsever is insani Cemal Önder, vakfin belirleyecegi 100 ögrenciye egitimde kullanmalari üzere tablet desteginde bulunacagini iletti. Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi’nin belirledigi dersinde basarili olan dezavantajli 100 ögrenciye is insani Önder’in Isviçre’den getirdigi tabletler vakif bahçesinde kendilerine verildi.

Ögrencilere tablet bilgisayarin disinda giyim destegi de saglandi. Tabletler sahibi olan ögrencilerin yasadigi mutluluk ise adeta gözlerinden okundu.

Benzer sosyal yardimlarin memleketinde bulunan dezavantajli guruplara belli araliklarla sagladigini aktaran is insani Önder, daha önce de Besiri Kaymakamligi araciligi ile ilçede Sosyal Market açarak dar gelirli ailelere destek verdiklerini söyledi.

100 ögrenciye tablet ve giyim yardiminda bulunan Is insani Cemal Önder “Batman’in Besiri ilçesinde dünyaya geldim. Son 28 yildir Isviçre’nin Zürih kentinde yasiyorum. Bugünkü yaptigimiz etkinlikte çocuklarimiza birer tablet verdik. Biliyorsunuz bu korona sürecinde bir takim seyler oldu. Evden çalismalar oldu. Ondan dolayi uzaktan egitim için dedik bir yardimda bulunalim. Korona sürecinde gelemedik bir takim sikintilardan dolayi. Onu simdi basarabildik. Valiligin destegiyle bir de çocuklari giydirdik. Basarili ve ihtiyaç sahipleri çocuklara destek olalim ve de memleketimize olan vefa borcumuz. Isviçre’de kaliyorum. 28 yil önce gittim. Zürih’te kaliyorum ben. Böyle ara ara gelip bir takim seyler yapiyoruz. Daha önce sosyal market yapmistik. Türkiye’de bir ilk oldu 2006’da. Batman’in Besiri ilçesinde. Arif Yalçinkaya’ya beraber. Bu takim etkinlikler elimizden geldigince yapmaya çalisiyoruz. 100 ögrenciye tablet verdik ve dedigim gibi valiligin araciyla da giydirdik onlari” dedi.

Lise ögrencisi Ahmet Gönül ise “Lise ögrencisiyim hayirsever is insani bize tablet verdigi için kendisine tesekkür ederim kendisinden Allah razi olsun. Bundan sonra derslerime daha çok iyi çalisacagim” diye konustu.

Kaynak: İHA