Bakan Karaismailoglu Gün Dogumunda 1915 Çanakkale Köprüsü'nde Yürüdü

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, gün dogumunda 1915 Çanakkale Köprüsü üzerinden yürüyerek Avrupa’dan Asya’ya geçti.

Bakan Karaismailoglu Gün Dogumunda 1915 Çanakkale Köprüsü'nde Yürüdü
18 Mart Sehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi etkinlikleri kapsaminda yarin Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in da katilacagi törenle açilacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü için son hazirliklar tamamlandi. Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide Iskenderoglu, beraberindekiler ve basin mensuplari, Gelibolu’daki Sütlüce santiyesinden 4 bin 608 metre yürüyerek Lapseki’deki Sekerkaya santiyesine geldi. Burada gün dogumunu izleyen Bakan Karaismailoglu, beraberindekilerle bol bol hatira fotografi çektirdi.

Köprünün tam ortasinda basin mensuplarina açiklamada bulunan Bakan Karaismailoglu, “Arkadaslar bugün 17 Mart, yarin 18 Mart. Muhtesem bir gün. Çanakkale Zaferi’mizin 107’nci yildönümü, sabirsizlikla bekliyoruz. Hakikaten Türkiye tarihine, dünya tarihine geçecek yarin çok önemli bir açilis var. 1915 Çanakkale Köprüsü, çok heyecanliyiz. Hazirlik asamasi 10 yil süren ve 4 yil gibi çok kisa bir sürede bitiren dünyanin en genis açiklikli ve en yüksek çelik ayaklara sahip 1915 Çanakkale Köprüsü’nü yarin saat 16.00 itibariyla hizmete açacagiz. Bu açilis Sayin Cumhurbaskanimizin tesrifleriyle olacak. Bu köprü muhtesem bir köprü, bir abide gibi adeta Çanakkale’de yükseldi. 18 Mart’ta açilmasi ve sehit kanlariyla sulanmis Çanakkale’de böyle bir eserin ortaya çikmis olmasi ve yüzyillar boyu bu ülkeye hizmet edecek bu kiymetli eserin açilisi ve buraya katkida bulunan bütün arkadaslarimla bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaslarinin gurur duyacagi bir projeyi yarin hizmete açiyoruz. Köprümüz sembollerin köprüsü. 18 Mart 3’üncü ayin 18’i, 318 metrelik çelik ayak yüksekligi, 2023 metre iki çelik ayak arasi açikligiyla Cumhuriyetimizin 100’üncü yilina ithafen ve Seyit Onbasi’nin 16 metrelik simge top mermileriyle birlikte 334 metreye kadar çikacak çok önemli bir eseri, içinde binlerce matematik formülünü barindiran teknolojik ve mühendislik açisindan aslinda bir deha ürünü. Böyle kiymetli bir eseri Türkiye Cumhuriyeti’ne ve dünyaya kazandirmanin mutlulugunu yasiyoruz. O yüzden çok sabirsizlaniyoruz. Su anda köprünün tam ortasindayiz ve gün dogumunu köprünün ortasinda karsiladik. Bu köprü açildiktan sonra köprüyle birlikte 100 kilometrelik Malkara- Çanakkale Otoyolu hem Çanakkale’ye, hem Marmara Bölgesi’ne, hem Ege Bölgesi’ne ve özellikle ülkemizin Bati kesimlerinde çok büyük degisimlere neden olacak. Bölgedeki istihdam, üretim, sanayi, teknoloji, turizmde, tarimda muhtesem gelismeler olacak. Burasi Avrupa’nin çikis yolu, bir lojistik koridoru olarak yüzyillar boyu bu ülkeye hizmet edecek. Bütün vatandaslarimizi yarin gelebilecekleri Çanakkale’ye, gelemeyecekleri televizyonlarin basinda bu muhtesem eserin açilisina bekliyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA