Alman Ögrencilere, Türk Kültürü Ve Yozgat Anlatildi

Yozgat’a Erasmus Plus Gençlik Degisimleri programiyla gelen 45 Alman ögrenci, hem ülke kültürünü hem de Yozgat’i yakindan tanima firsati buldu.

Alman Ögrencilere, Türk Kültürü Ve Yozgat Anlatildi
Erasmus Plus Gençlik Degisimleri programi kapsaminda Almanya ile yürütülen etkinlikte Yozgat’a gelen 45 ögrenci, bir hafta boyunca Türk kültürünü, örf ve adetlerini tanima firsati buldu. Ögrenciler Yozgat kültürüne özgü parmak çörek, testi kebabi ve kavurga gibi lezzetlerle tanisirken sehrin kültürel miraslarindan Çapanoglu Büyük Cami, Yozgat Çamligi Milli Parki ve Hayri Inal Konagini da gezme firsati buldu.

Alman ögrencileri 2 gün boyunca Sorgun’da agirlamaktan duydugu memnuniyeti ifade eden Sorgun Belediye Baskani Mustafa Erkut Ekinci, “SORGED Erasmus Plus Gençlik Degisimi programiyla Alman vatandasi ögrencilerimizi ilçemizde agirladik. Egitim faaliyetleri kapsaminda bizler ögrencilerimizi yurt disina gönderiyoruz. Yurt disindan ögrencileri de ülkemizde, ilimizde agirliyoruz. Kültürel kaynasmanin saglandigi programda örf, adet ve geleneklerimizi en iyi sekilde yansittik. Gençlerimizin Yozgat’a, tekrar gelmeleri ve Sorgun’umuzu begenmeleri bizleri fazlasiyla memnun etti” dedi.

Kaynak: İHA