Tokat'ta 6 Sehit Ailesi Ile 19 Gaziye Devlet Övünç Madalyasi Ve Berati Verildi

Tokat’ta, 6 sehit ailesine devlet övünç madalyalari ve berati, KKTC Baris Harekâtina katilan 19 gaziye milli mücadele madalyasi ve berati takdim edildi.

Tokat'ta 6 Sehit Ailesi Ile 19 Gaziye Devlet Övünç Madalyasi Ve Berati Verildi
26 Haziran Atatürk Kültür Sarayi’nda düzenlenen tören saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile basladi.

Tokat Valisi Dr. Ozan Balci, yaptigi konusmada Türk milletinin en önemli özelliklerinden birisinin kendisine hizmet eden, kendisine kahramanlik gösteren evlatlarini bagirlarinda tasimasi oldugunu belirterek, “Sehitlerimiz, gazilerimiz sadece topraga gömülmezler, ayni zamanda Türk milletinin de gönlüne gömülürler. Zaten milletleri millet yapan odur. Elbette ki acilar büyük. Ama o sehitler hepimizin, Türk milletinin ortak sehitleridir” dedi.

Vali Balci, “Türklerin vatan tuttuklari tarihten itibaren Sultan Alparslan’dan itibaren bugüne kadar bu cografyanin vatan olmasi için canlarini, kanlarini veren bütün sehitlerimizi basta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kafasiyla, kalemiyle, kiliciyla, silahiyla, o cografyanin vatan olmasini saglayan bütün sehitlerimizi rahmetle, minnetle aniyorum. Gazilerimize saglik, afiyet diliyorum” diye konustu.

Konusmanin ardindan Devlet Övünç Madalyasi ve Berati ile Kibris Gazileri Için Milli Mücadele Madalyasi Vali Dr. Ozan Balci, Tokat Belediye Baskani Eyüp Eroglu, Garnizon Komutan Vekili Piyade Yarbay Mesut Demiray, Il Jandarma Komutani Kidemli Albay Bahri Bostanci, Il Emniyet Müdürü Armagan Adnan Erdogan tarafindan sehit aileleri ile gazilere takdim edildi.

Devlet övünç madalyalari ve beratlari, Sehit P. Uzman Çavus Ugur Bora, Sehit Sözlesmeli Er Ismail Anayurt, Sehit Piyade Tegmen Sinan Bilir, Sehit Piyade Uzman Onbasi Sefa Findik, Sehit Piyade Uzman Onbasi Yavuz Uygun, ve Sehit Jandarma Uzman Onbasi Osman Karaca’nin ailelerine teslim edildi. Ayrica gazi olan Jandarma Onbasi Hakan Kalelioglu’na madalya ve berati takdim edildi. Program devaminda KKTC Baris Harekâtina katila 19 gazimize KKTC milli mücadele madalya ve berati verildi.

Kaynak: İHA