Tokat Gaziosmanpasa Üniversitesi Ile Azerbaycan Üniversiteleri Arasinda Is Birligi

Tokat Gaziosmanpasa Üniversitesi (TOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Sahin, Azerbaycan Diplomatik Akademisi (ADA) ve Bakü Devlet Üniversitelerini ziyaret ederek is birligi ve ögrenci degisimi konularinda görüsmelerde bulundu.

Tokat Gaziosmanpasa Üniversitesi Ile Azerbaycan Üniversiteleri Arasinda Is Birligi
Tokat Gaziosmanpasa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Sahin, T.C. Bakü Büyükelçisi Doç. Dr. Cahit Bagci’yi Bakü Büyükelçilik binasinda ziyaret etti. Ziyarette Türkiye ve Azerbaycan Meclis Baskanlari onursal baskanliginda 2-4 Haziran 2022 tarihleri arasinda yapilacak olan INCSOS Bakü Sosyal Bilimler Kongresi ile ilgili çalismalar hakkinda bilgi alisverisinde bulunuldu. Rektör Sahin, Bakü Büyükelçisi Bagci’nin ardindan Azerbaycan Milli Meclisi Baskani Prof. Dr. Nesibe Gafarova’yi ziyaret etti. Ziyarette Türkiye ve Azerbaycan arasinda gerçeklesecek is birlikleri hakkinda görüs alisverisinde bulunuldu.

Azerbaycan STK’larina ziyaret

TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Sahin, Azerbaycan-Türk is insanlarinin ortak kurmus olduklari Sivil Toplum Örgütlerine ziyarette bulundu. Ziyaret kapsaminda Azerbaycan Türk Is Adamlari Birligi (ATIB) ve Türkiye ve Azerbaycan is Adamlari Birligi (TÜIB) heyetleri ile görüsme yapildi. Ziyaretlere T.C. Bakü Büyükelçisi Doç. Dr. Cahit Bagci, Uluslararasi Balkan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Dursun Erdem ve TBMM Bas Müsaviri Dr. Necip Fazil Kurt eslik etti. Ziyaret sonrasi karsilikli hediye takdiminde bulunuldu. Rektör Sahin, son olarak Azerbaycan Diplomatik Akademisi (ADA) ve Bakü Devlet Üniversitesini ziyaret etti. Rektör Sahin, kardes ülke Azerbaycan’da üniversiteler arasinda is birligi, ögrenci degisimi konularinda fikir alisverisinde bulunuldugunu söyledi.

Kaynak: İHA