Mardin'de 9 Sehit Yakinina Devlet Övünç Madalyasi Verildi

Mardin’de düzenlenen törenle 9 sehit yakinina devlet övünç madalyasi verildi.

Mardin'de 9 Sehit Yakinina Devlet Övünç Madalyasi Verildi
Mardin’in Artuklu ilçesinde "Devlet Övünç Madalyalarini ve Beratlarinin Takdim" töreni gerçeklestirildi.

Il Müftülügü konferans salonunda düzenlenen törene Mardin Valisi Ve Belediye Baskan Vekili Mahmut Demirtas, 70’inci Mekanize Piyade Tugay Komutani Tuggeneral Burhan Aktas, Mardin Il Jandarma Alay Komutani Coskun Sel, Mardin Il Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut, Artuklu Kaymakami Mesut Tabakçioglu, siyasi parti baskanlari ve sehit aileleri katildi.

Törende Mardin’de terörle mücadelede sehit olan 8 köy korucusu ve 1 uzman çavusun ailelerine devlet övünç madalyasi ve beraatlari takdim edildi.

Bugün 9 sehit yakinina, aziz sehitlerin hatiralarinin sonsuza dek unutulmayacagini gösteren, manevi degeri son derece yüksek bir nisan olan Devlet Övünç Madalyalarini ve Beratlarini tevdi ettiklerini söyleyen Vali Demirtas, “Sizlere tevcih edilecek Devlet Övünç Madalyalariniz ve Beratlariniz, aziz sehitlerimizin üstün fedakarliginin ve cesaretinin karsiliginda, devletimizin ve milletimizin bir sükran ifadesidir. Sayisiz medeniyetin konup göçtügü Anadolu cografyasinda, bin yildir yasayan kadim bir milletin mensuplariyiz. Yüz yil önce Çanakkale’de, sonrasinda Kurtulus Savasinda yedi düvele verilen mücadelenin benzerlerini, yurt içinde ve sinir ötesinde çesitli sekillerde karsimiza çikan terör örgütlerine karsi bugün de veriyoruz. Buradan bir kez daha ifade etmeliyim ki, gözünü bu topraklara dikenlerle mücadelemiz sonuna kadar sürecektir” dedi.

Vali Demirtas, her bir karisi aziz sehitlerin kanlariyla sulanmis bu mübarek vatani ve onlarin aziz hatiralarini, asla çignetmeyeceklerini ve oynanmaya çalisilan oyunlari bertaraf edecek; teröre, terör yandaslarina ve onlarin hamilerine en güzel cevabi vereceklerini belirtti.

Biliyoruz ki hakka yürüyen her bir neferimiz, aziz vatanimiz için kendi canlarindan, umutlarindan, geleceklerinden, ailelerinden, evlatlarindan vazgeçmislerdir seklinde vurgu yapan Vali Demirtas, “Onlarin kahramanliklari sayesinde bugün bizler bu cografyada söz söylüyoruz. Sizler, aziz sehitlerimizin bizlere birer emanetisiniz. Bu topraklari bizlere vatan yapanlarin yakinlarina, kahraman gazilerimize hizmet etmek; acilarini hafifletmek, yasamlarini kolaylastirmak, bizlerin en önemli görevidir. O sebeple dün oldugu gibi bugün ve gelecekte de bu görevimizi layikiyla yerine getirecek; Devlet olarak yaninizda olmaya devam edecegiz.

Rabbim milletimizin birligini, beraberligini ve kardesligini daim eylesin. Her sebeple birligimizi, beraberligimizi güçlendirsin. Bizi bize düsürmeye çalisanlara, milletimizin arasina nifak sokmaya, fitne, fesat çikarmaya çalisanlara asla firsat vermesin” diye konustu.

Vali Demirtas konusmasinin sonunda tüm sehitlere Allah’tan rahmet, kahraman gazilere minnet duygularini ifade etti.

Kaynak: İHA