Karaman'da 1 Sehit Yakini Ile 3 Gaziye Devlet Övünç Madalyasi Ve Berati Verildi

Karaman’da devlet övünç madalyasi ve berati alan sehit yakini ve gaziler için tören düzenlendi. Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Isik, “Takdim edecegimiz bu madalyalar vatan sevgisinin en yüce nisanesidir" dedi.

Karaman'da 1 Sehit Yakini Ile 3 Gaziye Devlet Övünç Madalyasi Ve Berati Verildi
Piri Reis Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene, Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Isik, Belediye Baskani Savas Kalayci, Il Jandarma Komutani Jandarma Kidemli Albay Mustafa Çetinkaya, Il Emniyet Müdürü Ayhan Tas, siyasi parti temsilcileri, sehit yakinlari ile gaziler ve davetliler katildi.

Tören, saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Sehit ve gazilerin kisa biyografilerinin okunmasinin ardindan bir konusma yapan Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Isik, böyle anlamli bir törende bir araya gelmekten büyük bir gurur ve seref duyduklarini söyledi.

Vali Isik, "Ülkemizin her kösesinde sanli bayragimiz göklerde dalgalaniyorsa eger, binlerce yildir hür ve bagimsiz yasiyorsak ve korkmadan gelecege umutla bakabiliyorsak, bunlari aziz sehitlerimiz ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Devletimiz, 2933 sayili Madalya ve Nisanlar Kanunu geregi Sehit Piyade Sözlesmeli Er Mustafa Ahmet Demir adina babasi Musa Demir, Gazi Piyade Sözlesmeli Er Veli Incedalci, Gazi Jandarma Maliye Astsubay Üstçavus Ahmet Tezcan ve Gazi Jandarma Maliye Astsubay Serkan Aydin’i devlet övünç madalyasi ile onurlandirmistir. Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan adina onlara takdim edecegimiz bu madalyalar vatan sevgisinin en yüce nisanesidir. Hayatinin tüm zorluklarina ve bu vatana el uzatmak isteyecek her türlü ihanete karsi bu milletin evlatlarina vatan sevgisini ve bu ugurda mücadele etmenin yüceligini gösterecek önemli bir hatiradir. Bu vesileyle sehitlerimize “Ruhlariniz sad, mekaniniz Cennet olsun” diyerek, gazilikle sereflenen ve daha sonra ebedi âleme intikal eden gazilerimizi rahmetle aniyor, hayatta olan gazilerimize hayirli uzun ömürler diliyorum" diye konustu.

Vali Isik, konusmasinin ardindan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan gönderilen Devlet Övünç Madalyasi ve Berati’ni Sehit Piyade Sözlesmeli Er Mustafa Ahmet Demir adina babasi Musa Demir ile gazilere verdi.

Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Isik, tören sonunda toplu hatira fotografi çekinilirken, gazi Astsubay Üstçavus Ahmet Tezcan’in 50 günlük Inci Mira isimli kiz bebegini kucagina alarak sevdi.
Kaynak: İHA