Isparta'da Sehit Ailelerine Devlet Övünç Madalyalari Ve Beratlari Takdim Edildi

Cumhurbaskanligi tarafindan sehitler Jandarma Yüzbasi Ferhat Çiftçi ve Polis Memuru Onur Ramazan Bayram’in ailesine tevcih edilmek üzere gönderilen Devlet Övünç Madalyasi ve Beratlari Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan adina Vali Ömer Seymenoglu tarafindan törenle takdim edildi.

Isparta'da Sehit Ailelerine Devlet Övünç Madalyalari Ve Beratlari Takdim Edildi
Tören, saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Ardindan Kur’an-i Kerim tilavetinin ardindan Müftü Yardimcisi Halil Tas tarafindan sehitler adina dua edildi. Vali Seymenoglu törendeki konusmasinda, “Bugün bu topraklarda hür bir sekilde yasiyorsak bu süphesiz ki kahraman Türk askerinin, Türk polisinin sayesindedir ve onlar bizim bu topraklardaki ebedi varligimizin birer sembolüdür. Her millet boyunduruga razi olabilir, biz olamayiz. Herkes canini feda etmekten imtina edebilir, biz edemeyiz. Onun içindir ki, bizim sehidimiz, gazimiz çoktur. Bizim sehitliklerimiz de çoktur. Bu ülkenin 84 milyon vatandasinin her biri erkegiyle, kadiniyla hatta çocuguyla, yaslisiyla, gerektiginde sehit olmayi seref olarak gördügü içindir ki bu topraklar hala bizim vatanimizdir. Hamdolsun, sehitlerimizin dökülen tek bir damla kani dahi bosa gitmemistir. Gazilerimizin verdigi mücadelenin tek bir ani dahi bosa gitmemistir. Canlari pahasina vatanin savunmasinda yer alan sehitlerimizin ve gazilerimizin gösterdigi kahramanliklarinin birer nisanesi olan Devlet Övünç Madalyalarini birazdan takdim edecegim. Maddi degeri degil ama manevi degeri çok büyük olan bu seref madalyalari, millet olarak sehitlerimize ve gazilerimize karsi sükran duygularimizin bir ifadesidir. Ne mutlu bizlere ki vatani için gözünü bile kirpmadan sehadete yürüyen sehitlerimiz var, bu millete emanet aileleri var. Yine ne mutlu bizlere ki kahraman gazilerimiz var, gazilerimizin aileleri var. Devlet Övünç Madalyasi ve Berati’ni ülkesi için bu büyük fedakârligi yapan sehitlerimizin aileleri olan sizlere, Sayin Cumhurbaskanimizi temsilen takdim etmekten büyük bahtiyarlik duyacagimi ifade etmek istiyorum. Madalyalariniz sizlere olan vefa borcumuzu ve minnet duygumuzu nesiller boyunca hatirlatacak bir semboldür. Böyle kahraman bir mücadelenin tarihte verilmis oldugu her daim gururla hatirlanacaktir. Sehitlik ve gazilik milletimiz açisindan daima bir onur ve gurur kaynagidir. Bu onuru dünya var oldukça tasiyacaksiniz, yasayacaksiniz. Sizler sehitlik ve gazilik gibi en yüce makamlara erismis kahramanlarimizin evladi, esi, anasi ve babasisiniz. Bu millet size minnettardir” ifadelerine yer verdi.

Konusmasinin ardindan Vali Seymenoglu Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan adina, Sehit Jandarma Yüzbasi Ferhat Çiftçi’nin 4 yasindaki oglu Mete Çiftçi’ye ve Sehit Polis Memuru Onur Ramazan Bayram’in babasi Nail Bayram’a Devlet Övünç Madalyasi ve Beratlarini takdim etti.

Isparta Aile Çalisma ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü’ndeki törene, Sehit Ferhat Çiftçi’nin esi Secaat Çiftçi, oglu Mete Çiftçi (4), annesi Hayriye Çiftçi, Babasi Mehmet Emin Çiftçi ve kardesleri, Sehit Onur Ramazan Bayram’in annesi Semra Bayram, babasi Nail Bayram ve kardesi Cenap Bayram basta olmak üzere Vali Ömer Seymenoglu, Garnizon Komutani Albay Mustafa Kahraman, Egirdir Dag Komando Okulu ve Egitim Merkezi Komutani Tümgeneral Emre Tayanç, SDÜ Rektörü Prof.Dr. Ilker Hüseyin Çarikçi, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Sehit Dul ve Yetimleri Dernegi Isparta Sube Baskani Ali Savci, kamu kurum ve kurulus müdürleri katildi.

Kaynak: İHA