Gençlerin Aksaray Için Projeleri Ideathon Yarismasinda Kesfedilecek

Aksaray Belediyesi, yil boyunca çesitli etkinliklere ev sahipligi yapan Aksaray Bilim Merkezinde gençlerin sehrimiz için fikirlerinin degerlendirilecegi Ideathon yarismasi düzenliyor.

Gençlerin Aksaray Için Projeleri Ideathon Yarismasinda Kesfedilecek
Aksaray Bilim Merkezinde düzenlenen Ideathon yarismasi ile sinirli ve tükenmekte olan kaynaklarin daha verimli kullanilmasini saglayan, kentimizde yasami kolaylastiran ve bu kapsamda yenilikçi, teknolojik, ekonomik, sosyal ve çevresel açidan çözümler üreten proje fikirlerinin ortaya çikarilmasi amaçlanmaktadir. Gençler, Aksaray için gelistirdikleri projeleri sunacagi yarismada sehrin ulasim, turizm, gençlik, kültür, egitim ve çevre eksenlerindeki ihtiyaç ve gelisimine fayda saglayacak düsüncelerini, halk sagligina dönük süreçlerde ve operasyonda fayda saglayacak fikirlerini, sürdürülebilir yasama dair fayda saglayan yenilikçi ve uygulanabilir çözümleri, gençlerin istihdamina, yönelik, beyin göçünün önüne geçebilecek, ekonomiye katki saglayacak projelerini, gençlerin kültürel ve sosyal yönden gelisimlerine katki saglayacak öngörülerini konu alan sunumlar hazirlayarak bilim merkezinde sunum yapacak. Yarismaya en az 2 kisilik en fazla 5 er kisilik takimlar halinde basvuru yapilacak. Takim olusturamayan arkadaslar program günü bilim merkezinde takimlarini olusturabilecekler.

Program esnasinda kullanilacak bilgisayarlar katilimcilar tarafindan getirilecektir. Mazeret bildiren katilimcilara bilgisayar saglanacaktir. Aksaray bilim merkezine katilimcilarin ulasabilmesi için sehir merkezinden ve KYK yurtlarindan servis imkâni saglanacak.
Kaynak: İHA