Çocuk Yogun Bakim Hemsireligi Kursu Tamamlandi

Saglik Bakanligi ve Çukurova Üniversitesi Tip Fakültesi Balcali Hastanesi’nin düzenledigi Çocuk Yogun Bakim Hemsireligi Kursu’nu tamamlayan hemsirelere sertifikalari düzenlenen törenle verildi.

Çocuk Yogun Bakim Hemsireligi Kursu Tamamlandi
Saglik Bakanligi tarafindan Çocuk Yogun Bakim Hemsireligi Uygulama Merkezi olarak tescillenmis olan Balcali Hastanesinde, kurs süresince teorik egitimlerin yani sira yogun bakim ünitelerinde rehber hemsireler esliginde uygulamali egitimler yapildi.

Çocuk Yogun Bakim Hemsireligi Sertifikali Egitim Programi, Balcali Hastanesi Bashekimligi öncülügünde, Çocuk Yogun Bakim Bilim Dali Sorumlusu Prof. Dr. Dinçer Yildizdas’in koordinesinde ögretim üyeleri ve alaninda uzman olan hemsirelerden olusan egitmenlerle yürütüldü.

Düzenlenen sertifika töreninde konusan Balcali Hastanesi Bashekim Yardimcisi Doç. Dr. Arbil Açikalin, yogun bakim ve çocuk yogun bakim hemsireligi alanlarinda egitim veren en önemli merkezlerden biri olduklarina dikkati çekerek, Türkiye’nin birçok yerinden katilim gösteren kursiyerlere basarilar diledi.

Çukurova Üniversitesi Balcali Hastanesi Bashekim Yardimcisi Doktor Ögretim Üyesi Murat Ilginel de Türkiye’nin çesitli illerinden kursa katilan tüm kursiyerleri tebrik etti. Ilginel, Saglik Bakanligi ile ortak yapilan kurs sonrasinda kursiyerlerin aldiklari egitimle hizmet verdikleri merkezlerde çok daha donanimli hale geleceklerinin altini çizdi. Ilginel, bu sertifikanin ilerde de kursiyerler için önemli bir referans niteligi tasidigina da dikkat çekti.

Balcali Hastanesi Çocuk Yogun Bakim Bilim Dali Sorumlusu Prof. Dr. Dinçer Yildizdas ise hemsirelerin çocuk yogun bakim ünitelerinin vazgeçilmez bir ekip üyesi oldugunu, hastalarin yakin takibi, olusan komplikasyonlarin erken dönemde tespiti, multidisipliner ekip içinde isbirligi ve iletisimin sürdürülmesi konularinda önemli görev ve sorumluluklar üstlendigine dikkati çekti.

Prof. Dr. Yildizdas, kurs süresince teorik egitimlerin yani sira yogun bakim ünitesinde rehber hemsireler esliginde uygulamali egitimlerin yapildigini vurguladi.

Konusmalarin ardindan, Türkiye’nin çesitli illerinden toplam 7 kursiyerin sertifikalari Balcali Hastanesi Bashekim Yardimcilari Doç. Dr. Arbil Açikalin, Doktor Ögretim Üyesi Murat Ilginel, Çocuk Yogun Bakim Bilim Dali Sorumlusu Prof. Dr. Dinçer Yildizdas ile Hemsirelik Hizmetleri Sorumlusu Yasemin Özgök Topuksal ve beraberindekiler tarafindan verildi.

Kaynak: İHA