Bakan Yardimcisi Demircan Açiklamasi 'Sorunlari Asan Dinamik Ülkemiz Var'

Turizm uyum toplantilari ve bir dizi ziyaretler için Aksaray’a gelen Kültür ve Turizm Bakani Yardimcisi Ahmet Misbah Demircan, pandemi sonrasi ve Rusya-Ukrayna arasindaki gerilime göre turizmi degerlendirerek, “Küresel ölçekte ortaya çikan sorunlari asan dinamik bir ülkemiz var” dedi.

Bakan Yardimcisi Demircan Açiklamasi 'Sorunlari Asan Dinamik Ülkemiz Var'
Kültür ve Turizm Bakanliginin turizm uyum toplantilari ve bir dizi ziyaretler için Aksaray’a gelen Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Ahmet Misbah Demircan, Aksaray Egitim Platformu ile bir araya gelerek Zinciriye Medresesi’nde Aksaray’in ve bölgenin turizm faaliyetlerinin tanitimlarini görüstü. Egitimde Aksaray tarihi ve tarihi mekanlarin egitimlerle tanitilmasinin konusuldugu toplantida Narli Göl ve Ihlara Vadisi’ne yapilacak projeler hakkinda fikir alisverisi yapildi. Toplantinin ardindan Türkiye’de ilk kez gerçeklestirilen Ortaögretim Kurumlari 1. Sempozyumu’nun kapanis törenine katilan Bakan Yardimcisi Demircan ögrencilerle bulustu. Dereceye giren ögrencilere ödüllerini takdim eden Bakan Yardimcisi Demircan, sempozyum sonunda Türkçe ve Ingilizce kitap haline çevrilecek konular hakkinda fikir alisverisinde bulundu. Daha sonra kent merkezinde bulunan tarihi mekanlari Aksaray Valisi Hamza Aydogdu ve protokol esliginde gezen Demircan tarihi mekanlarin projelerini degerlendirdi.

“Ülkemiz büyük bir ülke, mutlaka alternatiflerini gelistirip kapasitelerini dolduracak”

Rusya ve Ukrayna arasindaki gerilimin Türkiye’deki turizm bölgelerini etkileyisini degerlendiren Bakan Yardimcisi Demircan, “Pazarin çesitlenmesi konusu sayin bakanimizin basindan beri savundugu ve takip ettigi bir husustur. Savasin seyri ve seferinin nereye gidecegini hep birlikte izliyoruz. Temennimiz bir an evvel bitsin. Talebimiz bu ama seçeneklerimiz, baska ülkelerden seçeneklerimiz elbette var. Süreç birazda kendisini gösterecek. Ülkemiz büyük bir ülke turizmde sevilen bir ülke mutlaka alternatiflerini gelistirip kapasitelerini dolduracak” dedi.

Türkiye’nin pandemi sürecinden sonraki turizm potansiyelini degerlendiren Demircan, “Ön görülerimiz var bu ön görülerimiz çerçevesinde gayretlerimiz var. Küresel ölçekte ortaya çikan sorunlar bizimde stratejilerimizi ve tahminlerimizi etkiliyor. Ama her defasinda bu krizlerin ülkemize yaradigini da görüyoruz. Biliyorsunuz pandemi sürecinde dünyanin birçok turizm ülkesi tahminlerinin çok altina indi. Ama bizim memleketimizde insanimiz turizmcimiz çok dinamik, sanayisinde oldugu gibi kendisini hizli toparlayip tahminden çok daha yüksek eforlar sarf ederek belli basarilara da imza atti. Inaniyorum bu süreçte hep birlikte sektörümüzle birlikte yine iyi neticelere hep birlikte gidecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA