AK Parti'li Iskenderoglu, 'Aziz Sehitlerimizi Unutmayacak, Unutturmayacagiz'

AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide Iskenderoglu, TBMM Genel Kurulunda 18 Mart Sehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 107 yil dönümü nedeniyle bir konusma yapti. Iskenderoglu, “Çanakkale Vatan müdafaasinda omuz omuza mücadele edip, sehit olunca koyun koyuna yatan hepimizin dedesinin emaneti Türkiye’dir. Biz aziz sehitlerimizi unutmayacak unutturmayacagiz” dedi.

AK Parti'li Iskenderoglu, 'Aziz Sehitlerimizi Unutmayacak, Unutturmayacagiz'
Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda söz alan AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide Iskenderoglu, 18 Mart Sehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 107 yil dönümü nedeniyle milletvekillerine hitap etti. Çanakkale’nin çok özel bir yer olduguna dikkat çeken Iskenderoglu, “Dile kolay; Her seyden sakindiklari, gözleri gibi baktilar evlatlarini, ‘Vatana kurban olsun diye’ saçlarina kina yakip Çanakkale’ye gönderdi analar; Geriye dönmeyeceklerini bile bile O kinali kuzularin her biri, Çanakkale’de yikilmaz kale, bükülmez bilek, geçilmez duvar oldu. Kendi hayatlari, hayalleri, umutlari vardi; Her biri Çanakkale’de Mehmet oldu, Mehmetçik oldu. Mehmetçik, ‘Bir hilal ugruna’ en degerli varligini, canini ortaya koydu. Bir millet burada birlik oldu, Çanakkale geçilmez oldu. Gazi Mustafa Kemal’in hatiralarindaki su satirlari düsünün; "Karsilikli siperler arasindaki mesafe sekiz metre, yani ölüm muhakkak” Çanakkale’ye sehitliklere giden herkes derin bir hüzün hakli bir gurur duyar, her yerde tek bir mezar tasinin altinda yüzlerce sehidimiz yatar. Çocuklar gençler sorarlar: “Burada kim yatiyor?” Bu sehitlikte Edirneli Hasan, Denizlili Ahmet, Sivasli Mehmet, Erzincanli Kazim, Diyarbakirli Memo, Balikesirli Mehmet, Kosovali Muhammet Kisacasi Çanakkale Sehitliklerinde Türkiye yatar. Çanakkale Vatan müdafaasinda omuz omuza mücadele edip, sehit olunca koyun koyuna yatan hepimizin dedesinin emaneti Türkiye’dir. Onlarin derdi Sehit Ibrahim Naci’nin günlügünde dedigi gibi: "Sehit olmaktan korkmuyorum bir mezar tasim bile olmayacak unutulmaktan korkuyorum " Biz aziz sehitlerimizi unutmayacak unutturmayacagiz” dedi.

18 Mart’ta Çanakkale’nin çok önemli bir yatirima kavusacagini da ifade eden Iskenderoglu, “Ecdat, bize çok kutlu bir miras birakti. Bu aziz vatanin her bir kösesine hizmet etmek, bizler için büyük bir seref. Ancak biz, Çanakkale’yi temsil etmekten ayri bir onur, büyük bir gurur duyuyoruz. Her sabah, günesin ilk isiklarinin vurdugu süheda topraklara bakarken, omzumuzda kahraman ecdada olan borcumuzu hissediyoruz. Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in özel ilgi ve hassasiyetiyle, AK Parti hükümetlerimiz döneminde, Çanakkale savaslarinin yasandigi Gelibolu Yarimadasi, adeta yeni bastan ihya edildi. Gerçek süheda kabristanlari ortaya çikarildi, anit ve mezarliklar yeniden düzenlendi.

Her yil yüzbinlerce vatandasimizin ziyaret ettigi tarihi alan gerek dönemin izleri gerekse son teknolojinin kullanildigi müze ve simülasyon merkezleriyle, bu destanin nesiller boyunca aktarilacagi dev bir açik hava müzesi haline geldi. Her biri tarihin izlerini tasiyan, Bigali köyündeki Atatürk evi, Bayramiç’te Mehmet Akif Ersoy’un evi, Ezineli Yahya Çavus Evi, Bigali Mehmet Çavus, Anadolu Hamidiye Tabyalari, Piri Reis Müzesi ve daha niceleri restore edilerek ziyarete açildi. Ve nihayetinde, dünya literatürüne Çanakkale adini bir kez daha yazdiracak, her bir detayi ayri bir gurur vesilesi olan 1915 Çanakkale köprüsünün açilisini bu özel günde gerçeklestiriyoruz. Toplam geçis uzunlugu 4 bin 608 metreye ulasan köprümüz, kendi alaninda dünyada ilk sirada yer alan bir eser olacak. Köprünün 2023 metrelik orta açikligi Cumhuriyetimizin 100’üncü kurulus yil dönümünü, 318 metrelik çelik kuleleri Çanakkale Deniz Zaferi’nin kazanildigi 3’ncü ayin 18’nci gününü yani 18 Mart’i, Kirmizi beyaz rengi ise Al Bayragimizi temsil ediyor. Ülkemizin göz bebegi, tarihimizin önsözü Çanakkale’mizi bir kez daha tarihe yazdiracak bu dev eserin açilisina, milletvekillerimizi ve tüm halkimizi davet ediyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA