Rizelileri Heyecanlandiran Havalimani Animasyonu

Ulastirma ve Altyapi Bakanliginca projelendirilen, Türkiye’de ve Karadeniz Bölgesi’nde deniz dolgusuyla insa edilen ikinci havalimani olan Rize-Artvin Havalimani’ni için bir animasyon filmi hazirlandi.

Rizelileri Heyecanlandiran Havalimani Animasyonu
3 Nisan 2017’de temeli atilan ve 100 milyon ton tas kullanilarak 2 milyon 800 bin metrekarelik alandaki deniz dolgusunun tamamlanmasinin ardindan yöre mimarili terminal binalari ile çay bardagi kulesi ve çay yapragi seklindeki giris taki da tamamlandi. Nisanda test uçuslari yapilacak olan Rize-Artvin Havalimani için özel olarak hazirlanan sanal uçus animasyonu videosunda Istanbul’dan kalkan yolcu uçaginin Rize-Artvin Havalimani’na inis anina ve özel anonslara yer verildi.

Animasyon içerisinde yer verilen yolcu uçaginin Kaptan pilotunun anonsunda ise “Uçagimiz birazdan Rize’ye gitmek üzere havalanacaktir. Yolculugumuzu saat 14.30’da Pazar ilçesindeki Rize-Artvin Havalimani’na inis yaparak 15 derecedeki sicakliktaki yagmurlu deniz manzarasinda bitirmeyi planliyoruz. Bazi türkülerde ters akmasi istenen Ordu’nun hirçin dereleri bile sizlerin Rize-Artvin Havalimani’na varmasina engel olamayacaktir. Simdi ise emektar Trabzon Havalimani’ni asip Rize il sinirlarina giris yapacagiz. Trabzon ekmegi alamadik, diye üzülmeyin, zira Rize çayi içmenin en güzel yaninin, meshur Rize simidi yemek oldugunu siz degerli yolcularimiza hatirlatmak isteriz" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA