El Emegi Ürünler Ile Hem Torununu Okutuyor Hem Hasta Esine Bakiyor

Aksaray’da amigurumi ve el örgüsü kiyafetler yaparak çarsida satan 59 yasindaki Gülsüm Telli, bu isten elde ettigi gelirle hem torununu okutuyor hem de hasta esine bakiyor.

El Emegi Ürünler Ile Hem Torununu Okutuyor Hem Hasta Esine Bakiyor
Aksaray’da el isi yaparak sagladigi kazançla torununu okutup hasta esine bakmaya çalisan 59 yasindaki Gülsüm Telli, caddelerde açtigi tezgâhta bir yandan örüyor bir yandan da satis yapiyor. Çalisma azmiyle herkesin dikkatini çeken Gülsüm Telli, 4 çocugunu esinin malulen emeklilik maasiyla ve el isi yaparak büyüttü. Biri evli olan çocuklarindan dünyaya gelen torunu için de çalisan Gülsüm Telli, Bankalar Caddesi’ndeki tezgâhinda oyuncak bebek örerek satis yapiyor. Birbirinden farkli modellerle bebek örgüsü yapan Gülsem Telli, ayni zamanda da 0-3 yas grubu çocuklar için yelek örüp, boncuklarla anahtarlik yapiyor.

Kamuda çalisirken Lapurmi hastaligi nedeniyle burnunu kaybeden esinin malulen kazandigi emekli maasi torununun okul masraflarina yetismedigi için 3 yil önce tezgah açan Gülsüm Telli, 15 TL’den baslayip 50 TL’ye kadar sattigi amigurumi bebeklerle esinin ilaç ve torununun okul masraflarina katki sagliyor.

Havalarin iyi oldugu günlerde tezgâhi basinda örgü yapan Gülsüm Telli, “Önce modele bakarak modeli satin aldim. Gelen misafirlerden gördükçe ona bakarak yaptim. Ben telefon falan kullanamam, okumuslugum yok. Baktim bir yerlere koydum. Onlar kendi satiyor, ben de kendim satayim dedim. Çiktim 3 senedir kendim satiyorum. Bir torunum var, onu okutuyorum. Esim kanser hastasi, ameliyat oldu. Esim evlendigimden beri hasta, burnunu da aldilar. Katki olsun diye yapiyorum. Esim malulen emekli. Tamamen kendim örüyorum. Gece 12’lere kadar örüyorum. Sabah buraya geliyorum. Sabah burada örüyorum. Çok senedir örüyorum, ama 3 yildir satiyorum. Önceden hali dokurdum” dedi.

Kaynak: İHA