Mardin Valisi Demirtas Açiklamasi 'Türkiye Bir Bolluk Merkezi'

Mardin Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mahmut Demirtas, marketlerde stokçuluga ve fahis fiyat uygulamalarina karsi yapilan denetimlerde, "Vatandaslarimiz rahat olsun. Temel gida malzemesinde sikintimiz yok, çünkü Türkiye bir bolluk merkezi. Bu konuda vatandaslarimizin tedirgin olmasina hiç gerek yok” dedi.

Mardin Valisi Demirtas Açiklamasi 'Türkiye Bir Bolluk Merkezi'
Vali Demirtas, beraberinde Ticaret Il Müdürü Mustafa Aydin, Zabita Daire Baskani Kinyaz Köle ve zabita ekipleri ile birlikte stokçuluk ve fahis fiyat uygulamalarina karsi zincir ve yerel marketleri gezerek özellikle yag satis reyonlari basta olmak üzere gida ürünlerinin stok durumu, raf, kasa fiyatlarini ve marketlerin depolarini denetledi. Reyonlarda seçilen bazi ürünlerin reyon fiyati ile kasa fiyatini karsilastiran Vali Demirtas, is yeri sahiplerini fahis fiyat ve stokçuluk yapmamalari konusunda uyararak firsatçiliga ve stokçuluga asla müsaade etmeyeceklerini belirtti.

Denetimlerinin ardindan gazetecilere açiklamada bulunan Vali Demirtas, Mardin genelinde bütün ilçelerde kaymakamlarin baskanliginda kurulan komisyonlarca denetimlerin sürdürüldügünü ifade ederek, vatandaslarin tedirgin olacagi herhangi bir sikintinin olmadigini söyledi.



Türkiye’nin bir bolluk merkezi oldugunu ifade eden Vali Demirtas, “Bugün de pazar denetimlerimize devam ediyoruz. Su an ürünlerde, özellikle temel gida maddelerinde ciddi bir sikinti oldugunu düsünmüyoruz. Insallah denetimlerimiz devam edecek. Yogun bir kar yagisi oldu. Bir aksama olmayacak. Özellikle yag konusunda bir sikinti yok. Vatandaslarimiz rahat olsun. Temel gida malzemesinde sikintimiz yok, çünkü Türkiye bir bolluk merkezi. Bu konuda vatandaslarimizin tedirgin olmasina hiç gerek yok” dedi.

Kaynak: İHA