Kutsal Emanetler Çanakkale'den Yol Çikti

Çanakkale Deniz Zaferinin 107. yil dönümü ve Zafer Haftasi kutlamalari basladi.

Kutsal Emanetler Çanakkale'den Yol Çikti
Çimenlik Kalesi’nde düzenlenen törende, Gelibolu Yarimadasi’ndan alinan toprak ve deniz suyu ile Türk bayragindan olusan kutsal emanetler, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a götürülmek üzere Çanakkaleli atletlere teslim edildi.

Törene; Çanakkale Valisi Ilhami Aktas, Bogaz ve Garnizon Komutani Bogaz ve Garnizon Komutani Tugamiral Mustafa Turhan Ecevit Çanakkale Belediye Baskanvekili Rebiye Ünüvar, Çanakkale Savaslari Gelibolu Tarihi Alan Baskani Ismail Kasdemir, askerler, muharip gaziler, siyasi parti temsilcileri ve ögrenciler katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan tören, günün anlam ve önemine binaen yapilan konusmalarla devam etti.

Daha sonra halk oyunlari gösterisi ve mehter takiminin müzik seremonisi ile devam eden tören, Gelibolu Yarimadasi’ndan alinan toprak ve deniz suyu ile Türk bayragindan olusan emanetler, geçtigimiz yil Ankara’ya giden atletler Oguz Uyar ve Mehtap Polat tarafindan Vali Ilhami Aktas’a teslim edildi. Vali Aktas, kutsal emanetleri bu yil Ankara’ya götürecek olan atlet Nihan Akaman ile Emre Derya’ya teslim etti.

Seremoni sonrasi atletler yola çikti. Kutsal emanetler sirayla; Çanakkale, Balikesir, Bursa, Bilecik, Eskisehir ve Ankara il sinirlarindan geçirilecek. Her ilin atletlerince tasinacak olan kutsal emanetler, atletler tarafindan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a teslim edilecek.
Kaynak: İHA