Gara Sehidi Babasindan Kiliçdaroglu'nun Demirtas'i Serbest Birakiriz Açiklamasina Tepki

Diyarbakir’daki gençlerle olan toplantisinda CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu’nun Osman Kavala ve Selahattin Demirtas için istedigi adalete Gara Sehidi Polis Memuru Vedat Kaya’nin babasi Sehmus Kaya’dan tepki geldi.

Gara Sehidi Babasindan Kiliçdaroglu'nun Demirtas'i Serbest Birakiriz Açiklamasina Tepki
CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Diyarbakir’da gençlerle bir araya geldiginde yaptigi konusmada Osman Kavala ve Selahattin Demirtas’i iktidara geldiginde serbest birakacagini söylemisti. Bunun üzerine Gara Sehidi Polis Memuru Vedat Kaya’nin babasi Sehmus Kaya, Kiliçdaroglu’nun Osman Kavala ve Selahattin Demirtas için istedigi adaleti neden Gara’da esir tutulan 13 asker ve polis için istemedigini sordu. Sehmuz Kaya, “Ne diyor biz adalet istiyoruz. Peki 24 Temmuz 2015’te 13 asker ve polisimiz PKK’lilarin elindeyken Kiliçdaroglu o zaman niye adalet istemiyordu. 90 kiloluk adam 40 kiloya inmis o zaman adalet neredeydi. Ben bunu soruyorum. O zaman niye adalet yoktu. Defalarca gitmedik mi Kiliçdaroglu’nun yanina. CHP Genel Baskan Yardimcisi Özgür Özel’in yanina ben iki defa gittim. O zaman yine CHP Genel Baskan Yardimcisi olan Levent Gök’ün yanina gittim. Kiliçdaroglu’nun yanina esimi gönderdim. 6 sene içinde biz defalarca Ankara’ya gittik. Hani adalet ne oldu. Bize adalet yok. Bir teröriste mi var” dedi.



“Kayyumlari kaldirip burayi kan gölüne mi çevirmek istiyorsun”

Kiliçdaroglu’nun kayyumlari kaldiracagim dedigini belirten Kaya, “O zaman kayyumlari kaldirip PKK’ya mi teslim edeceksin. Burayi yine bir kan gölüne mi çevirmek istiyorsun. En çok Selahattin Demirtas’i ziyaret eden CHP’mis. Tabi ki CHP olacak en çok PKK’yi destekleyen CHP’dir. CHP’nin içinde kaç kisinin HDP’ye yakin oldugunu biliyoruz. Simdi burada mademki adalet istiyorsun, sen bir ana muhalefet partisinin sen bana telefon edip diyorsun ki biz bütün çabayi gösterdik. Sen bizim için bir çaba göstermedin. Ben de düsmanimdan birisi ölürse arayip basin sag olsun diyecegim. Böyle bir sey olabilir mi. Mesela AK Parti hükümetinden bakan, bakan yardimcisi, mülki idare amirleri, valiler ve kaymakamlar geldi. Peki sizden kim geldi. Hangi sehidin yanina gidiyorsun. O zaman 2 tane milletvekili gönderseydin. Bizim derdimizi dinleseydin” diye konustu.



“Her sehidin kaninda Selahattin Demirtas’in parmagi var”

Selahattin Demirtas’in hiçbir sekilde suçsuz olmadigini belirten Kaya, “Bir numarali suçludur. Her sehidin kaninda onun parmagi var. Selahattin Demirtas bir partiyi yönetiyor. Nasil suçlu degil. Selahattin Demirtas su kelimeyi kullandi. Nusaybin’de hendek çatismalari vardi. Selahattin Demirtas dedi ki, ‘Nusaybin’de 5-10 kisi öldürdünüz. Bugün Idil’de PKK’ya 30 kisi katildi.

’ Peki bir muhalefet partisinin baskani nasil oluyor da bir ilçede 30 kisinin PKK’ya katildigini biliyor. Nereden biliyor. Demek ki elebasi odur. Hiçbir zaman Selahattin Demirtas suçsuz degildir. Hakim de savci da kim derse desin o benim gözümde bir teröristtir” seklinde konustu.



“Teröristleri serbest birakacagim onlar suçsuz diyorsan, o zaman sende süphelisin”

Bu sehitlerin bu vatan, bayrak, millet, ezan için canini seve seve seve feda ettiklerini dile getiren Kaya, “Sen de oradan çikip bir birkaç teröristi ben iktidara geldigim zaman onlari serbest birakacagim. O zaman demek ki sen de süpheli bir insansin. Senden de süpheleniyorum. Çünkü defalarca 6 sene boyunca sürekli sizin yaniniza geliyorduk çocuklarimizi kurtarin diye. O zaman çözüm süreci vardi. 90 kiloluk insan 40 kiloya düsmüs. Mademki adalet var bu sehitler için niye adalet yok. Adalet olsaydi bu çocuklari çözüm sürecinde alip orada iskence çeke çeke sehit etmezlerdi. O adam hapistedir, rahattir. Günde 3 ögün yemek yiyor. Suyu, televizyonu var. Lüks yerde yatiyor. Bizimki nerede magarada taslarin üzerinde iskence, taciz, küfür her türlü siddete maruz kaldi. Nerede adalet. Bunun hakkini ben Kiliçdaroglu’na helal etmiyorum. Bu sehitlerin hakkini ona helal etmem. Bilhassa ben kendim için söylüyorum, ben Vedat’imin hakkini ona helal etmiyorum, haram olsun. Onlar vatan, bayrak ve ezan için sehit olmus ama Selahattin Demirtas hiçbir zaman Türkiye Cumhuriyeti’ne tek bir bardak su fayda saglamamistir. O bir teröristtir” dedi.

Kaynak: İHA