Burdur'da Istiklal Marsi'nin Kabulünün 101'Inci Yildönümü Coskuyla Kutlandi

Burdur’da 12 Mart Istiklal Marsi’nin kabul edilisinin 101. yildönümü, düzenlenen programda kutlandi. Lise ögrencileri tarafindan da oratoryo gösterisi yapildi.

Burdur'da Istiklal Marsi'nin Kabulünün 101'Inci Yildönümü Coskuyla Kutlandi
Kur’an-i Kerim okunmasi ile baslayan programda Burdur USO Anadolu Lisesi Müdürü Kadir Ipek ve Burdur Valisi Ali Arslantas Istiklal Marsi’nin önemini anlatan konusma yapti.

"Istiklal Marsi’nin rengi, milletin rengidir"

Istiklal Marsi ve Türk milletinin bagini vurgulayan Vali Arslantas, "Milletimiz için ortak ittifak degerlerinden biri de Istiklal Marsi’dir. Nice zaferler, acilar, fedakârliklar, idealler ve millet olma suuru bu siirin bünyesinde toplanmistir. Istiklal Marsi’nin rengi, milletin rengidir. Bu mars milletin geçmisinin, yasadigi anin ve gelecek zaman dilimlerinin özeti ve isigidir. Milletle mars arasinda birbirini tamamlayan ve yasatan damarlar vardir” dedi.

Vatan için savasan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslarini da anan Vali Arslantas, “Bu duygu ve düsüncelerle Istiklal Marsimizin kabulünün 101. yildönümünü en içten duygularimla kutluyorum. Bu topraklari bizlere vatan yapan basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarina Cenab-i Hak’tan rahmet diliyorum. Istiklal Marsi gibi bu essiz eseri bize birakan vatan Sairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle minnetle aniyor, sizleri sevgiyle saygiyla muhabbetle selamliyorum” ifadelerini kullandi.

Vali Arslantas, konusmasinin ardindan 12 Mart hakkinda siir ve kompozisyon yarismalarinin birincisi olan ögrencilere ödüllerini verdi. Program, lise ögrencileri tarafindan hazirlanan oratoryo gösterisi ve zeybek oyununun ardindan son buldu. Daha sonra il protokolü, 12 Mart için hazirlanan sergiyi gezdiler.
Kaynak: İHA