112'Ye Gelen Çagrilar Pes Dedirtti

Acil durumu olan vakalara yardimci olabilmek ve hayat kurtarabilmek için gece gündüz telefon basinda bekleyen 112 acil çagri merkezi personellerine gelen çagrilar pes dedirtiyor. Bayburt’ta 24 Ocak 2021 yilinda itfaiye, ambulans, jandarma, polis imdat, AFAD, orman yangin gibi acil ihbar hatlarinin bir çati altinda toplandigi 112 Acil Çagri Merkezi’nde bir yil içerisinde 115 bin çagriya cevap verildi. Çagri karsilama personelleri, 40 bin asil çagri alip, vakaya ulasirken, 75 bin asilsiz çagriya maruz kaldi. Asil çagrilarin orani yüzde 25 olurken, asilsiz çagrilarda bu oran yüzde 75 olarak gerçeklesti.

112'Ye Gelen Çagrilar Pes Dedirtti
Bayburt 112 Acil Çagri Merkezi Müdürü Burhan Yildizoglu, vatandaslarin acil çagri hattini degisik istek ve taleplerle sikça mesgul ettigini söyleyerek vatandaslari duyarli olmaya davet etti. Kurumu zor durumda birakan asilsiz çagrilarin oldugunu dile getiren Yildizoglu, “Kargosunun durumunu soran kisiler oluyor. Tarim Il Müdürlügü’nün, muhtarlarin numaralarini isteyen arkadaslarimiz bulunmaktadir yine ayni sekilde Rusya-Ukrayna savasina katilmak için Genel Kurmay Baskanimizin telefonunu isteyen arkadaslarimiz bulunmaktadir. Tabii bunlar çagri sayimizi yüksek göstermekle birlikte, bir sonraki acil çagrinin kuyruga düsmesini saglamakta. Biz kuyruga düsen çagriya dönmekteyiz ama hastanin acil durumu geçmis olabilir” ifadelerini kullandi.

“Tavugu hastalanan vatandas saglik ekiplerimizden destek talebinde bulundu”

Ara ara ilginç istekler için 112’nin arandigini ve hatlarin gereksiz yere mesgul edildigini vurgulayan Yildizoglu, “Bir sürü anlamsiz çagri örneklerimiz var. Örnegin, birkaç kez yemek siparisi verilmek istendi. Çagri karsilayan arkadaslarimiza ilan-i ask edip, benimle evlenir misin diye soranlar oldu. Bunun yani sira tavugu hastalanan vatandas tavugum hastalandi, saglik ekibi gönderin diye talepte bulundu. Bunlar gerçekten hatlarimizi mesgul eden ve bir sonraki acil çagriyi bekletmeye sokan asilsiz çagrilardir” dedi.

“Sakatlanan futbolcunun saglik durumu hakkinda bilgi almak isteyeler de oldu”

Gelen çagrilarin bazilarinin bilinçli çagrilar, bazilarinin da eglence amaçli asilsiz çagrilar olduguna deginen Yildizoglu, “Tavugu hastalanan vatandasimiz mesela bilinçli bir sekilde aradi, sonuç itibariyle ortada hayvan da olsa saglik durumu söz konusu ve saglik ekiplerimizin müdahalesini kendince dogru olarak degerlendirmis olacak ki 112’yi aradi. Onun disinda Fenerbahçe’de oynayan bir oyuncunun sakatlanmasi üzerine, sakatlanan futbolcunun saglik durumunu ögrenmek için 112’yi arayanlar, yemek siparisi vermek isteyenler, evlilik teklifi eden kisiler tamamen eglence amaçli hatlari mesgul eden kisilerdir” diye konustu.

“Asilsiz çagri ihbarinda bulunan kisiler için idari yaptirim ceza hakkimiz var”

Asilsiz çagrilarla hatlari mesgul eden kisiler için para cezasinin söz konusu oldugunu ifade eden Yildizoglu, “Asilsiz çagrilarda ve yalan ihbarlarda bulunan vatandaslarimiza idari yaptirimlarimiz mevcuttur. Bu idari yaptirimlarimiz Kabahatler Kanuna göre 560 TL olup, mükerrer halinde katlanarak devam etmekte. Ayrica gayri ahlaki konusmalar, telefon kayitlarina girmekte ve bu kayitlarimiz 10 yil süreyle arsivlerimizde saklanmaktadir. Bu kayitlarla Cumhuriyet Bassavciligi’na sikayette bulunabiliyoruz” dedi.

“Vatandaslarimizi duyarli olmaya davet ediyorum”

“Vatandaslarimizi duyarli olmaya davet ediyorum” diyerek konusan Yildizoglu, “112 Acil Çagri Merkezini arayan kisilerin empati yaparak aramalarini rica ediyoruz. Kendilerinin de acil bir durumu varmis gibi düsünüp, sagduyulu olmalarini istiyoruz. Bugün hatlarimizi mesgul ederek eglenen kisinin, yarin kendisinin de acil bir durumu olabilecegi bilincinde olmasini istiyoruz. Kalp krizi, zehirlenme, binadan düsme gibi acil yardim gerektiren vakalarin önüne düsen asilsiz çagrilar, diger vatandaslara müdahale etmemize engel oluyor.

Bu konuda herkes duyarli olur, elinden geleni yaparsa hayati önem tasiyan durumlarda hizli bir sekilde müdahale etmemiz kolaylasir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA