Restorasyon Çalismalarinin Ardindan Tarihi Cami Yeniden Ibadete Açiliyor

Giresun’un Alucra ilçesinde 2017 yilinda meydana gelen hasar nedeniyle ibadete kapatilan tarihi Küçük Cami yapilan restorasyon çalismasinin ardindan yeniden ibadete açiliyor.

Restorasyon Çalismalarinin Ardindan Tarihi Cami Yeniden Ibadete Açiliyor
Giresun’un Alucra ilçesinde 1950’lerde yapildigi belirtilen, kesme tas ve ahsap yapili Anitlar Kurulu tarafindan tescilli Merkez Küçük Cami 2020 yilinda baslatilan onarim ve restorasyon çalismalari tamamlandi.

Ilçenin Mesudiye Mahallesi’ndeki tarihi Küçük Cami’nin tarihi dokusuyla da dikkat çektigini ifade eden Mesudiye Mahallesi Muhtari Aytaç Bodur, “Bilindigi kadariyla 1950’li yillarda yapilan disi kesme tas, içerisi ahsaptan yapili Küçük Cami Anitlar Kurulu tarafindan tescilli bir camidir. Küçük Caminin 2017 yilinda baslayan tavan çökmesi ve çesitli tahribatlar nedeniyle 2019 yilinda alinan güvenlik karariyla ibadete kapatilmisti. Vakiflar Trabzon Bölge Müdürlügü himayesinde olan Alucra Merkez Küçük Caminde Temmuz 2020 yilinda restorasyon proje çalismasi baslatilmisti, Sona gelinen çalismalarin ardindan camimiz Ramazan ayi itibariyle tekrar ibadete açilmasi için son hazirliklar yapilmaktadir. Insallah 2017 yilinda hasar gören, ve 2019 yilinda ibadete kapatilan camimizde Ramazan ayinin ilk teravih namazini kilmis olacagiz. Emegi geçen herkesten Allah razi olsun” dedi.

Kaynak: İHA