Rektör Ak Açiklamasi 'Proje Ile Bölgenin Sosyo-Ekonomik Gelisimine Katki Saglanacak'

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ), Yüksek Ögrenim Ögrencilerinin Elektrikli Araç Test, Tamir ve Bakim Becerilerinin Gelistirilmesi’ projesi kapanis toplantisi düzenlendi.

Rektör Ak Açiklamasi 'Proje Ile Bölgenin Sosyo-Ekonomik Gelisimine Katki Saglanacak'
Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinin yürütücülügünü yaptigi, Mevlana Kalkinma Ajansi’nin 2020 Yili, Mesleki ve Teknik Egitimin Gelistirilmesi Mali Destek Programi kapsaminda desteklenen projenin kapanis toplantisina KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namik Ak ile Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Murat Ertekin, MEVKA Genel Sekreteri Ihsan Bostanci, Konya Ticaret Odasi (KTO) Mesleki Egitim Merkezi Müdürü Durmus Akdogan, üniversite personeli, davetliler ve çok sayida ögrenci katildi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan program, üniversite ve proje tanitim videolarinin izlenmesiyle devam etti.

"Proje ile bölgenin sosyo-ekonomik gelisimine katki saglanacak"

Programin açis konusmasini yapan Rektör Prof. Dr. Namik Ak, projenin içerigi hakkinda detayli bilgiler vererek, "Proje ile ögrencilerin teknolojik okuryazarlik seviyesinin artirilmasi, yeni teknolojileri kullanabilme kabiliyetlerinin gelistirilmesi ve gelecekte karsilasacaklari problemleri çözme becerisine sahip olmalari amaçlandi. Proje sayesinde bu alanda egitim gören ögrenci ve kursiyerler hem gerçek araç üzerinde hem de simülasyonla sanal ortamda egitim alabilecekler. Karaman ve çevre illerde sanayi isletmelerinin ihtiyaç duydugu insan kaynaginin yetistirilmesiyle bölgenin sosyo-ekonomik gelisimine katki saglanacak. Gelecegin mesleklerinden olan elektrikli araç tamir bakim ve onarim alaninda yetistirilecek ögrenciler, kalifiye teknik eleman olarak elektrikli araç üretim ve satis sonrasi hizmetlerinde çalisabilecekler" dedi.



“Is piyasasindaki ihtiyaçlar ‘mesleki egitimin’ önemini giderek arttiriyor”

MEVKA Genel Sekreteri Ihsan Bostanci ise elektrikli araçlarla ilgili dünyada ve ülkemizde yasanan gelismelerden bahsederek, "Ülkelerin gelismesi, kalkinmasi ve sanayilesmesinin temel unsurlarindan birisi hiç süphesiz bilgi, beceri ve is aliskanliklarina sahip nitelikli insan gücünün yetistirilmesi konusudur. Bilim, sanayi ve teknoloji alanlarinda dünya üzerinde yasanan hizli ilerleme ile birlikte sanayinin yüksek nitelikli ara insan gücüne olan ihtiyaci da ayni oranda artti. Is piyasasindaki bu ihtiyaçlar da endüstrinin ihtiyaç duydugu nitelikte bireylerin yetistirilmesi ve gelistirilmesinde büyük rol oynayan ’mesleki egitimin’ önemini bir kat daha artirmaktadir. Bizler de kalkinma ajanslari olarak, bir tarafta genç insanlara basarili bir meslek yolunun hazirlanmasi diger yandan da ekonomiye vasifli eleman yetistirilmesi noktasinda adeta köprü vazifesi gören mesleki egitim konusunu ülkemizin gelecek hedefleri açisindan stratejik bir alan olarak görüyoruz" diye konustu.



“Insana yatirim, gelecege yatirim anlayisi ile çalisiyoruz”

Daha sonra konusan KTO Mesleki Egitim Merkezi Müdürü Durmus Akdogan da Mesleki Egitim Merkezi faaliyetleri hakkinda bilgi vererek, hayat boyu ögrenme ilkesi ile insana yatirim gelecege yatirim anlayisiyla çalistiklarini söyledi.

Akdogan konusmasinin devaminda Teknoloji ve Egitim Kampüsünün fiziki alt yapisi ve proje hakkinda teknik bilgiler aktardi. Onurluk takdimleri ile sona eren programin ardindan heyet, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunu ziyaret ederek burada Elektrikli Araç Test, Tamir ve Bakim Mesleki Egitim Laboratuvarini ziyaret etti. Laboratuvardaki simülasyon cihazini inceleyen heyet buradaki teknik altyapi ve faaliyetler hakkinda yüksekokul personelinden bilgi alarak ögrencilerle sohbet etti.
Kaynak: İHA