Sarküteri Cinayetinde Savci Haksiz Tahrik Uygulanmadan Yargilanmasini Istedi

Burdur’da sarküteride çalistigi sirada öldürülen Hatice Isik davasinda savci mütalaasinda haksiz tahrik indirim uygulanmaksizin yargilanmasini istedi.

Sarküteri Cinayetinde Savci Haksiz Tahrik Uygulanmadan Yargilanmasini Istedi
Burdur’un Bucak ilçesinde 28 Nisan 2021 tarihinde meydana gelen olayda Ramazan T, Hatice Isik ve esinin çalistigi sarküteriye pompali tüfekle geldi. Burada Hatice Isik’a dogru ardi ardina ates eden Ramazan T.’nin elindeki tüfegin Mehmet Isik aldi. Ramazan T., tüfegi kaptirdiktan sonra geldigi araçla olay yerinden uzaklasti. Burdur Agir Ceza Mahkemesinde devam eden durusmada Sanik Ramazan T., Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) üzerinden katildi.

Mahkeme salonunda Hatice Isik’in annesi, babasi, esi ve avukatlari ile sanik avukati hazir bulundu. Savci tarafindan sunulan mütalaada sanigin haksiz tahrik indirimi uygulanmadan kasten öldürme suçunda yargilanmasini istedi.

Son sözü sorulan Ramazan T., “Ben hayatimda ilk defa bir kadina asik olmadim. Daha öncede iliskilerim oldu. Her ayrildigim kisiyi öldürmedim. Ben kendimi masum göstermek istemiyorum ancak beni bu duruma kendileri tesvik etti. Üzerime mafya göndererek beni ve ailemi tehdit ettiler” dedi.

Mahkeme heyeti savunmalari dinledikten sonra sanik Ramazan T.’nin tutukluluk haline devam ettirerek, durusmayi erteledi.
Kaynak: İHA