Gürcistan, Sinir Kapilarinin Yolcu Trafigine Açilisini Askiya Aldi

18 Mart 2020 tarihinde tedbirler kapsaminda kapanan ve 1 Mart 2022 itibariyle yolcu trafigine açilmasi beklenen Çildir-Aktas ve Türkgözü sinir kapilari Gürcistan devleti tarafindan, yolcu trafigine açilmasi askiya alindi.

Gürcistan, Sinir Kapilarinin Yolcu Trafigine Açilisini Askiya Aldi
Ardahan Ticaret ve Sanayi Odasi (ATSO) Baskani Çetin Demirci, Gürcistan hükümetinin 18 Mart 2020’den beri yolcu trafigine kapattigi ve 1 Mart2022 itibariyle yolcu geçislerine baslamasi planlanan Çildir-Aktas ve Türkgözü sinir kapilarinin açilmasini askiya aldigini açikladi.

Demirci, Gürcistan hükümeti ile alinan ortak kararin ardindan 1 Mart’tan itibaren Çildir-Aktas ve Türkgözü sinir kapilarinin yeniden yolcu trafigine açilmasini beklediklerini fakat bugün heyet olarak görüstükleri Gürcü yetkililerin kapilarin açilmasinin geçici olarak askiya alindigini kendilerine aktardigini söyledi.



Demirci, "Gürcistan devletinin basbakanlik sitesinde yayimladigi haber ve Tiflis büyükelçiligimizin teyidi ile kapilarin bugün itibariyle açilacagina yönelik duyurumuz olmustu. Ama yeni siyasi konjonktür sebebiyle, talimatlar geçerli kalmak kaydiyla Gürcistan Hükumeti ikinci bir emre kadar bu geçisleri bekletiyor. Bizim açimizdan bir sorun yok. Kapilarin yolcu trafigine kapali olmasi hem bizim hem de Gürcistan’in ekonomisini olumsuz etkiledi. Biz bugün karsilikli olarak görüsmelerde bulunduk. Insallah en kisa sürede kalpilar yolcu trafigine açilmis olacak" dedi.

Çetin Demirci, her iki kapida tir geçislerinin sorunsuz sürdügünü de aktardi.
Kaynak: İHA